Nők elleni erőszak világnapjáról is férfiak beszélgettek a közmédiában

A nőügyekkel nem foglalkozó Orbán-kormány "köz"médiájában mondjuk így van ez rendjén.

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából hétfő reggel a Kossuth rádió riportere, Kakukk L. Tamás és az M1 kérdezőbiztosa, Fábián Barna egyszerre kérdezte a meghívott vendéget, Rácsok Balázst, az Ökumenikus Szeretszolgálat szociális igazgatóját. Az értékes beszélgetést a 444.hu szemlézte.

Hogy a témában csupán három férfi szólat meg, sokat elárul a közmédia legendás hitelességéről, de legalább szomorúak voltak amiatt, hogy minden ötödik nőt ért már bántalmazás. 

Hogy egyébként a Fidesz-kormány mennyire  szívén viseli a nők sorsát, arról pedig az Emmi közleménye adott hírt.

"A kapcsolati erőszak elleni küzdelemhez több mint 3 milliárd forint uniós fejlesztési forrás mellett az Emmi is jelentősen hozzájárul, többek között azzal is, hogy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat költségvetési támogatását 150 millió forinttal emeli, valamint folyamatosan bővíti az intézményrendszert is."

És ha már hozzájárulás: akaratlanul is eszünkbe kell hogy jusson a nőügyekkel nem foglalkozó Orbán Viktor, vagy éppen a nőket két lábon járó szülőcsatornának tekintő Kövér László...

De nem is kell sokat visszamenni az időben, ha a fideszes prominensek nők iránti mély tiszteletnyilvánítását szeretnénk felidézni, hiszen Wintermantel Zsolt, bukott újpesti fideszes polgármester éppen a múlt héten foglalta össze a Facebookon egyetlen képpel, hogy hol is van a nőnek a helye az univerzumban.

Ja, és az amúgy megvan, hogy a magyar kormány nem ratifikálta az Európa Tanács által 2011-ben elfogadott Isztambuli Egyezményt, mely a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célozza?