Észak-koreai stílus: csak azt engedik be a Groupamába Kubatovék, aki jót ír a Fradiról

Az FTC elnökének évértékelő beszédéből nagyon úgy tűnik, hogy azok az újságírók, akik szépeket írnak a klubról, maradhatnak, akik pedig nem, azokat kitiltják a stadionból.

Szeretnék beszélni önöknek a médiáról és a mi médiarendszerünkről, csak azért, mert fontos hogy megértsék, mi történik körülöttünk. Azt írtam fel ide, hogy média, avagy a szabadság ára. Emlékszem még arra az időre , hogy ide kerültünk, volt egy blikkes újságíró hölgy, és ha valaki összecsapta a kezét a nézőtéren, leszakadt, és írt egy botrányos cikket.  Mi ezekkel az emberekkel nem dolgozunk. Tehát akik kért okoznak, azokkal nem dolgozunk. De ehhez az kellett, hogy kiépítsük a saját médiarendszerünket. A sportklubok között toronymagasan mi vagyunk az elsők, a közösségi médiában, a televíziós nézettségben, Zöld és Fehér Magazin hatezer példányban fogy el. (...) Ha nincsen valamiféle érdekképviseletünk, akkor azt csinálnak velünk, amit akarnak, és higgyék el, hogy ez nem politikai kérdés, mert innen a stadionból egy csomó portál ki van hajítva.

- mutatott rá Kubatov arra a módszerre, amit pártja egyébként már régóta alkalmaz, majd hozzátette:

…és ha ez tetszik nekik, tetszik, ha nem, nem. Nekünk megvannak a saját csatornáink, mi tudunk kommunikálni a saját szurkolóinkkal, és az nekünk elég. És arra kérem önöket, hogy támogassanak minket, ebben a dologban rendkívüli szigor lesz, nem fogunk szórakozni.

Kim Dzsong Un, ha olvasná most ezeket a sorokat, bizonyára elégedetten csettintene. Egyébként, ha úgy vesszük, nincs is ebben semmi különös, Kubatov csak azt csinálja, amit a vezér, hiszen Orbánnak is megvannak a maga propagandacsatornái, ráadásul azok az egész országot átfedik, és csak olyan módon számolnak be a történésekről - legyen szó a bérekről, nyugdíjakról, egészségügyről, oktatásról, vagy bármiről - ahogyan azt a „Kedves Vezető” óhajtja.

A Fradi igazi szurkolóinak pedig alighanem Kubatov uralkodása alatt sokadszorra vérzik a szívük, ha a klub egykor még büszkén ismételt jelszavaira gondolnak. Erő az van. Ennek köszönhetően Egyetértés is. A „három E-ből” viszont az első és legfontosabb hiányzik. Az Erkölcs.