Dzsudzsák Balázs: egyirányú út

A labdarúgást már hosszú évek óta a bankszámláján keresztül értékelő futballista pár napig nagyon izgulhatott, mert arab csapata gyakorlatilag kidobta.

Pedig a Nyírlugosról induló szélső bal lábát egykor dalba foglalták egész Eindhovenben, miközben Amszterdamban inkább rettegték - teljes joggal.

Ahogyan a riporter mondta, Balázs tényleg „szenzációs” és „ünnepelt sztár” volt. A hangsúly pedig az előző mondat utolsó szaván van. A videó ugyanis tíz esztendeje készült.

Lehet ezt akárhogyan csűrni, csavarni, de a PSV-ben elért sikerei után a karrier helyett egyértelműen a pénzt választotta. A labda - ahogyan mondani szokás - gömbölyű, Dzsudzsák pedig határozottan ebbe az irányba rúgta a lasztit sok évvel ezelőtt, onnantól pedig nem volt visszaút. Az pedig teljesen mindegy, hogy menedzseri nyomásra, vagy saját akaratából tette mindezt, bár gyaníthatóan mindketten egy irányba tekintettek.

Így aztán egy még erősebb bajnokság, még magasabban jegyzett csapata, a dicsőség, megbecsülés helyett következett az

Anzsi Mahacskala, a Dinamo Moszkva, a Bursaspor, az al-Vahda, és az, amihez most érkezett el a magyar focista, akit egykor szurkolók százezrei bálványoztak itthon és Hollandiában egyaránt.

Az a pont, amikor már egy arab csapatnak sincs rá szüksége, méghozzá szakmai okok miatt, sőt a klub alelnöke szerint alig várták, hogy megszabadulhassanak tőle. A hírek szerint Balázs meglepődött a döntésen. A futballszurkoló egyáltalán nem. Ő inkább csak sajnálja ezt az egészet.

Nem, dehogy irigységből! Azért, mert ebből a srácból tényleg lehetett volna valaki (az, hogy válogatottsági csúcstartó, ami a legtöbb mérkőzésen való pályára lépést illeti, inkább a magyar foci kritikája, mintsem az ő dicsérete...), de a jóból és a nagyon soknál még jobb, még több kellett, sajnos nem a fociból.

Balázs pedig bizonyára ezen is túllendül majd valahogy, pláne ha arra a 300 millióra gondol, amit végkielégítés gyanánt kap. Ő is tudja, innen már nincs visszaút. Ennek megfelelően időközben már meg is találta új csapatát, a méltán híres, szintén egyesült arab emírségekbeli al-Ainnál folytatja a pályafutását, ami alakulhatott volna egészen máshogy is...