Kövér László mandineres interjújában minden egyéb kérdés előtt leszögezte: "fehér, keresztyén, heteroszexuális férfi, ráadásul magyar"

Köszönjük, Laci! Nem olyan régen Németh Szilárd tájékoztatta a lakosságot saját identitásáról, ami legalább ekkora érdeklődésre tartott számot. Reméljük, egyre több fideszes teszi majd meg ugyanezt, mert laikus állampolgárok számára itt-ott azért vannak kérdőjelek.

Az MTI és a fidesz.hu beszámolója szerint a Mandinernek adott interjúját Kövér László úgy kezdte, hogy minden egyéb kérdés előtt leszögezte: fehér, keresztyén, heteroszexuális férfi, ráadásul magyar.

"Mindezt a Teremtőtől kaptam, nem az én érdemem, de büszkén vállalom. A niedermüllerek meg válasszák ki a színt és a megfelelő geometriai formát, és szívesen felvarrom a kabátomra. Csak azért, hogy tudják: melyik sereghez tartozom" - fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy fideszes politikusok az elmúlt időszakban kritizálták a nagyobbik kormánypárt politikáját, azt javasolta, először mindenki a saját portája előtt söprögessen. Természetesen bárki megfogalmazhat kritikát akkor is, ha nem biztos, hogy a saját helyén jobban sikerült helytállnia, mint a bírálata címzettjének.

Navracsics Tibor korábbi uniós biztos figyelmét - aki szerint nem jól kommunikálnak a hétköznapi emberekkel - bizonyára elkerülte, hogy az elmúlt évben nyertek két választást - reagált Kövér.

Az, hogy Orbán Viktor elfáradt volna, érdekes állítás a nála jó pár évvel idősebb Stumpf Istvántól, figyelembe véve, hogy ő maga - ha rajta múlik - szívesen vállalt volna egy újabb 12 esztendős alkotmánybírói ciklust. A miniszterelnök munkabírását látva, ellenfelei inkább sokallják az energiáját - csapott egy határozottat nyelvvel az Országgyűlés elnöke.

Aztán gyorsan megemlítette azt is, hogy az októberi önkormányzati választáson ők győztek: 

Ott, ahol az önkormányzati választás után elvesztették az irányítást, a sokak által nem várt kudarcot lehet azzal magyarázni, hogy 1990 óta soha nem volt a Fidesznek a leadott szavazatok szempontjából abszolút többsége, legfeljebb csak egy erős relatív többsége. Zavarba ejtő kivétel azonban Csepel és Kőbánya, s ha két hagyományosan szocialista fészeknek tekintett kerületben lehetett nyerni, akkor mindenhol lehetséges.

Kitért arra is, hogy az egészségügy fejlődését tulajdonképpen az ellenzék gátolja.

Az ellenzék, miközben azzal vádolja a kormányt, hogy nem fordít elég figyelmet és forrást a budapesti egészségügyre, éppen a 21. századi körülményeknek is megfelelő új kórház építését gáncsolja, ugyanezt teszi a kultúrában is. 

A további fájdalomtól megkímélnénk olvasóinkat, aki szeretné, vegye meg a Mandinert. De inkább ne.