A Fidesz büszke a nők korkedvezményes nyugdíjára, de a férfiakét azért nem támogatja

Szerintük érdekes, hogy amikor a baloldal kormányon volt, a Nők 40 programot sem szavazta meg. Szerintünk meg érdekes az is, hogy a Fidesz a Férfiak 40-et nem szavazta meg.

Ahogy az a kormánypárti közlemények 99,9999999 százalékában, megint is előkerült az elmúlttízévet megelőző elmúltnyolcév:

Érdekes, hogy a baloldalt, amikor kormányon volt, annyira nem érdekelte a nyugdíjasok sorsa. A baloldal a Nők 40 programot  sem szavazta meg, amelynek köszönhetően már több mint 270 ezer nő,  édesanya, nagymama tudott kedvezményesen nyugdíjba menni. Gyurcsány és a szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat, hagyták a nyugdíjakat elértéktelenedni, az áram árát a nyugdíjasoknak duplájára emelték, miközben Gyurcsány a saját cégének levitte azt. A Fidesz kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, nyugdíjprémiumot fizetünk, csökkent a rezsi, a nyugdíjasok külön rezsiutalványt kaptak és tízedik (sic!) éve biztosítjuk a Nők 40 programot - áll a Fidesz szerdai közleményében.

Érdekes, de a Jobbik már 2014 óta szorgalmazza, hogy a férfiak negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek, a kormány azonban magas tesz rá. A párt szerint nagy társadalmi igény lenne erre, főként olyan ágazatokban, ahol kimerítő fizikai munkát kell végezni.

Jelenleg szinte kivétel nélkül minden magyar férfinak 65 éves koráig kell dolgoznia. A rokkant nyugdíjba vonulás lehetőségét ugyancsak jelentősen megnehezítették,  szolgálati nyugdíjakat, a korengedményes, korkedvezményes nyugállományba vonulás lehetőségét pedig eltörölték. 

Az elmúlt években több a témával kapcsolatos javaslattal és kezdeményezéssel élt a Jobbik a parlamentben, amiket a Fidesz rendre lesöpört az asztalról. De erről nem szól a Fidesz közleménye.