Nagy pénz, kis foci: Honosításokkal erősítenék a magyar válogatottat

A brutális közpénzekkel teletömött akadémiák még a klubcsapatokba is elvétve tudnak kinevelni játékost, nemhogy a válogatottba.

Az, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy

Marco Rossi és szakmai stábja minden olyan játékost monitoroz, aki a szabályok szerint játszhat nemzeti együttesünkben. Ha bármelyikük a magyar válogatottban szeretne játszani és annak hasznos tagja tud lenni, akkor arról az MLSZ tájékoztatni fogja a közvéleményt,

felért egy beismerő vallomással. Ezzel gyakorlatilag kijelentették, hogy Orbán közpénzekkel telepumpált akadémiái hosszú évek óta nem képesek olyan labdarúgókat kitermelni, akik klubcsapatuk, majd a válogatott alapemberei lehetnének. Gondoljunk csak arra, hogy a két legnagyobb és legeredményesebb magyar klubban, a Ferencvárosban és a Videotonban, vagy éppen a válogatottban hány fiatal, magyar klub által kinevelt tehetség kergeti a bőrt.

Maradt tehát a honosítás, ez pedig egy futballnemzet esetében, amely ráadásul elképesztő összegeket öl a labdarúgásba, több mint tragikus.

Willi Orban, a Németországban született német állampolgár volt az első fecske (édesanyja lengyel, édesapja magyar) legalábbis abban az értelemben, hogy ő nem csak 1-2 találkozó erejéig volt képes megragadni a nemzeti csapatban. Később arról is lehetett hallani - a hír ráadásul tartja magát - hogy a Fradi ukrán légiósát, Ihor Haratint is megkeresték a magyar válogatottól, a legújabb hírek szerint pedig egy izraeli játékosra is kivetette a hálóját a szövetség. Ő Omri Altman, és az izraeli első osztályú Hapoel Tel-Aviv 25 éves középpályása, aki magyar útlevéllel is rendelkezik.

A magyar fociba pedig közben továbbra is megállás nélkül ömlenek a közpénzmilliárdok.