Vigyázat! MLM-botrány-Lupovici a főnök?!

Korábbi cikkünkben írtuk, hogy elérhetetlenné vált az MLM guru Páczelt Mihály, miután kiderült, hogy nemcsak problémák vannak a Lavan terméket is forgalmazó cégénél, a Positeamnél, de több végrehajtási eljárás is indult ellene. Páczelt továbbra is hallgat, és próbálja a kirobbant botrányt úgy kezelni, hogy nem vesz róla tudomást. Sőt annak ellenére, hogy végrehajtás van ellene, hatalmas családi házban lakik, és egy luxus BMW-vel jár.

Egyes partnerek elmondása alapján a Positeam rendezvényein gyógyhatást emlegetnek, ami kozmetikumok esetében tilos, sőt egyesek szerint a nagy „meggyőzés” közben elhangoznak olyan kijelentések is, hogy kórházi kezeléseknél és égési sérüléseknél alkalmazzák. Ez többek között felvetheti a kuruzslás gyanúját, hiszen félrevezetheti a vásárlókat.

Beszámoltunk arról is, hogy egy-egy MLM-es cég bedőlését általában egy új termék „feltalálása” követi, mely ez esetben is valószínűsíthető: bejegyzésre került ugyanis egy új védjegy (Lanovyl), valamint egy ilyen nevű cég (Lanovyl Kft.), és mindkét szál dr. Lupovici Jack King ügyvédhez vezet. Ő és Páczelt korábbról jól ismerik egymást, hiszen dolgoztak már együtt. Sőt, ami nagyon érdekes, hogy a google keresőbe beütve az MLM szót, előkelő helyen található a Lupovici ügyvéd úr honlapján közzétett „MLM törvényi háttere – Jó MLM, rossz MLM” című cikk. Ebből is látható, hogy az ügyvéd úr nemcsak foglalkozott a témával, de komoly „tapasztalata” is van ezen a szakterületen. Úgy tudjuk, Páczelttel egy helyen szereztek jártasságot a témában.

Megírtuk korábban, hogy Lupovici ellen rendőrségi feljelentés történt és ügyvédi kamarai eljárás is zajlik. Úgy tűnik, hogy a Lanovyl Kft. – amely cég bejegyzését Lupovici intézte – ügyvezetője Podámer Ákos, akinek a nevén több gyanús cég is volt. Lehetséges, hogy Podemár csak egy stróman, és valójában Lupovici az értelmi szerző és a valódi döntéshozó is. Ezt erősíti az is, hogy Lupovici jelenleg egyetlen egy cégben sem tulajdonos: elképzelhető, az ügyvéd a rázós, eljárás alatt lévő ügyei miatt tart attól, hogy saját nevére cégek és vagyonelemek kerüljenek.