Tudtad? A fideszes családpolitika már hungarikum

Ne röhögj!

A magyar családpolitika hungarikum, mert sehol a világon nincs még egy olyan komplex, rugalmas és célzott támogatási rendszer, mint ez, ami ugyanakkor a szabad döntés lehetőségét is megadja a családalapítás és a gyerekvállalás kérdéseiben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) Családban a jövő elnevezésű rendezvényén.

Fel is sorolta a sikereket: babaváró, szabadság, innováció.

A tízmillió forintos babaváró támogatás sikerét abban látja, hogy a szabad felhasználású forrást a fiatalok az adott élethelyzetüknek és szükségleteiknek megfelelően tudják felhasználni. A magyar kormány mindent megtesz a családokért, de a szabad döntés, a szabad élet lehetőségét minden eszközzel meg kívánja adni, nincsenek kötelezően követendő irányok. 2010 óta nem volt olyan év, amikor ne sikerült volna valamilyen különleges, új vagy újszerű, innovatív, kreatív vagy "világújdonság-jellegű" családtámogatási formát bevezetnie a kormánynak - árulta el Beneda Attila.

Aztán színre lépett a köztévé "civil" "szakértője", Király Nóra, aki arról beszélt, hogy "ma a társadalmi, politikai klíma kifejezetten kedvez annak, hogy a fiatalok bátran mondhassanak igent az új életre". ("Fidesz-kormány alatt dugni is jobb" - lehetne ez Orbánék új, fiatalos szlogenje - a szerk.)

A volt fideszes alpolgármester továbbá örömét fejezte ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi bejelentése szerint a kormány céljai között szerepel a családtámogatási formák kibővítése, újabbak bevezetése.

A gyereknevelés ma már nem anyagi veszteséggel járó teher a családok számára, hanem a közösség által erkölcsileg és anyagilag is méltányolt dolog - mondta.

Ühüm.