Orbán azért nem emel nyugdíjat, mert Gyurcsány elvett egyhavi nyugdíjat

Logikus, nem?

Az történt, hogy DK szerdán bejelentette, azt javasolja, hogy az idei költségvetésben elfogadott 2,8 százalék helyett összességében négy százalékkal emeljék meg a nyugdíjakat, mert tavaly 4,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. Az emelést visszamenőlegesen, január elsejétől kellene kifizetni.

Mindezt nem is érdekes feldolgozni, tudomásul venni, hiszen a Fidesz-kormány hamar lerendezte a kérdést: Gyurcsány elvett egyhavi nyugdíjat. Pont.

Azok a Gyurcsányék beszélnek most nyugdíjemelésről, akiket kormányzásuk alatt totálisan hidegen hagyott a nyugdíjasok megélhetése: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, és amíg Gyurcsány  Ferenc a saját cégének csökkentette az áram árát, a nyugdíjasoknak duplájára emelte azt. Ha rajta múlott volna, akkor mára nyugdíj se lenne, mert IMF-hitel nélkül már a nyugdíjakat se tudta fizetni. A Fidesz kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, a gazdasági növekedésnek köszönhetően rezsiutalványt és nyugdíjprémiumot is kapnak a nyugdíjasok - írták közleményükben Orbánék.

Szóval, Bözsike néni, ha teccene kérni az inflációt épphogy meghaladó nyugdíjemelést, akkor ne teccen kérni, mert a Gyurcsányt nem érdekelte, hogy teccik kérni és még azt is elvette, amit nem teccett kérni. Úgyhogy tőlünk se teccen kérni 4,7 százalékot, mert ha a Gyurcsány lenne, a 2,8 százalék se lenne! Teccik érteni?