Origo: Tüntetésre készül a hétvégén a hazai "Soros-világ"

Idézet következik: Setét Jenő szobafestőnek tanult, de szakmájában sohasem dolgozott - kizárólag Soros által finanszírozott szervezeteknél. Most a "semmiből jelentett be tüntetést". "Szinte".

Bővebben, szóról szóra átvéve mindez így nézett ki az Origon:

Hétvégére a gyöngyöspatai kártérítési perek miatt tüntetést szervezett a hazai Soros-világ, amelynek főszervezője, és tulajdonképpen az arca Setét Jenő roma aktivista. Hosszú pályafutása tele volt kudarcokkal és buktatókkal, ennek ellenére (vagy talán emiatt is) újra és újra megpróbálja lejáratni a polgári kormányt. Portrénk az emberről, aki szobafestőnek tanult, de szakmájában sohasem dolgozott, később azonban az amerikai milliárdos hazai hálójában kötött ki.

És mi történt ezután? 

A múlt hét közepén szinte a semmiből jelentette be három civil szervezet, hogy a gyöngyöspatai kártérítési ügy miatt demonstrálni fognak a Kúria előtt. Első körben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Idetartozunk Egyesület és a Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata! voltak hivatalosan a szervezők. Azóta csatlakozott az Amnesty International Magyarország, az 1 Magyarország Kezdeményezés, az Autonómia Alapítvány, a SZOCSOMA és a Főnix Mozgalom. Ezeknek a szervezeteknek a többsége szorosan kötődik Soros Györgyhöz, ami erős politikai színezetet ad a tüntetésnek. Sajtóértesülések szerint az esemény fő szervezője Setét Jenő roma aktivista, aki az Idetartozunk Egyesülettel tevékenyen részt vesz a mozgósításban.

Szeretnénk tudni, hogy hogyan lehet nem a semmiből tüntetést bejelenteni, talán majd egyszer lesz alkalmunk megkérdezni a kormánymédia szakmai kiválóságait erről.

Szóval, Setét Jenőnek nagyon sok időt szenteltek, aki ugye Soros hazai hálójában kötött ki. Már nem úgy! A tehetséges kollégák itt nem Soros hálószobájára gondoltak, hanem a hálózatára. Vagy nem? Lehet, hogy Soros György nem csak tüntetésekért fizet, hanem más jellegű szolgáltatásért is. Megkérdezhetnénk a Fidesz sajtóosztályát, hogy volt-e ilyesmire példa, mikor Orbán Viktor lelkes liberálisként nála tanult. De valószínűleg nem válaszolnának. Viszont ez egy jó kis oknyomozó cikk volt az Origotól.

Szép hétvégét!