Jakab Péter: A mindennapi politikánkat az emberek mindennapi gondjai fogják meghatározni

A Jobbik elnöke leszögezte, pártja továbbra is jobboldali, keresztény, konzervatív ideológiát követ. Jakab a kilépésekről, a döntések hátteréről is beszélt.

A tisztújító kongresszuson érdemelvű, emberközpontú pártról beszéltem, amely nem a jelszavaktól lesz nemzeti, hanem attól, hogy visszaemeli a nemzetbe azokat, akiket a NER-rendszer kitaszított onnan. Erre a pártra mondott a kongresszus közel 90 százaléka igent. Ez pedig kötelez arra, hogy tartsam az irányt, viszont nem kötelez senkit sem arra, hogy velünk tartson. Ahogy azt a programadó beszédemben elmondtam, lesznek olyanok, akik el fognak minket hagyni, és olyanok is, akiket mi fogunk elküldeni. De nem ők a lényegesek, hanem azok, akik tovább viszik a zászlót. Mindenki másnak sok sikert kívánunk a maga útján.

- válaszolta az Alfahírnek Jakab arra a felvetésre, hogy a Jobbikból távozó politikusok szerint a párt nem képes XXI. századi, jobboldali politikát folytatni.

Jakab örül, hogy a Jobbik erősödött az elmúlt időszakban, annak pedig kiváltképp, hogy "pártja mindezt nem az ellenzék kárára tette, hanem a bizonytalan szavazókból tudott újakat megszólítani".

Szerinte ez azért is kiemelten fontos, mert

a kormányváltáshoz nem lesz elég az ellenzék jelenlegi szavazóit összeadni. Több szavazóra lesz szükség, és úgy tűnik, a Jobbik képes arra, hogy az eddig közömbös választókat aktivizálja a kormányváltás érdekében.

 

Az Alfahír által készített interjút ide kattintva olvashatod el.

Borítókép: Béli Balázs/Alfahír