Aki NER, az nyer: több kormányközeli figurát is szponzorált a Szerencsejáték Zrt.

Állami pénzhez jutott például Orbán legismertebb strómanja, az inkább nevetséges, mintsem vicces Nacsa Olivér, vagy éppen Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata érdekeltségébe tartozó alapítvány is.

  • Nyáron 15 millió forintos szponzorációs szerződést zsebelt be Mészáros Lőrinc cége, a Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft. Nem ez volt az első ilyen eset. Egy másik alkalommal, még 2017-ben a stróman vett egy borászati céget, hogy aztán abból gyorsan csináljon egy kulturális vállalkozást, jött is a 9 milliós támogatás.
  • Az ország legszervilisebb humorista párosának egyik fele is jól járt, pontosabban a Nacsa Olivér résztulajdonában lévő Event Kft., hiszen 10 milliós támogatásban részesültek.
  • 90 milliós „ajándékot” kapott a Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata arcával fémjlezett Mikulásgyár.
  • Nem panaszkodhatott a Valton Zrt. résztulajdonosa, mellesleg Sarka párja, Bessenyei István sem. Az érdékeletségével a Budapest Tenisz Centrum Nonprofit Kft.-vel 15 milliós szponzori szerződést kötöttek. A Kft. tulajdonosa egyébként az Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft., itt történetesen Cecília felügyelőbizottsági tag. Bessenyei másik cége, a Netrise Hungary Kft. még 2018 végén 40 millióhoz jutott.
  • A Szijjártó család sem maradt ki a pénzesőből, novemberben 23 milliót kapott a Truck Race Promotion Kft., amiben évek óta érdekelt Szijjártó Sarolta, a külgazdasági és külügyminiszter testvére. A cégnél, az elmúlt két évben ezt nem számítva is nagyjából 300 millió állami szponzorpénz landolt.
  • Az ETALON Produkció Kft, amely a Kiscsillag és a Pál Utcai Fiúk menedzselését végzi, 6 millióval gazdagodott.
  • 30 milliót kapott közérdekű kötelezettségvállalás keretében a D.C. Magyarországi Alapítvány, ők vitték imareggelire Amerikába Balog Zoltánt.
  • A végtelenül szervilis Lezsák Sándor is megkapta jutalmát szorgalmáért, a Lakitelki Népfőiskola területén működő Nimród Footgolf Sportegyesületnek 7,5 millió jutott.

Sorsjegy? Lottó? Ugyan! Vannak, akik tutira mennek!