„A gyűlölet kovácsolja egységbe a táborunkat” - mondják Orbán izraeli haverjai

Szombaton az izraeli 12-es csatorna nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tanácsadója, Natan Eshel beszél a jobboldal stratégiájáról, és többek közt azt mondja, „a gyűlölet kovácsolja egységbe a táborunkat”.

A politikai botrányt kiváltó felvételen Eshel egy ismeretlen személyt próbál beszervezni a Netanjahu vezette jobboldali Likud politikai tanácsadójának, és közben arról beszél, hogy a negatív kampány és a gyűlöletkeltés nagyon jól működik a „nem askenázi” szavazók körében - írja a Times of Israel információira hivatkozva a 444.hu.

„Mi idegesítette fel ezeket a szavazókat? Miért utálják a sajtót? Gyűlölnek mindent, és mi sikeresen felkorbácsoltuk ezt a gyűlöletet. A gyűlölet kovácsolja egységbe a táborunkat" - fogalmazott Netanjahu tanácsadója.

Orbán Viktor nagy cimboráját, a jobboldali Likud párt elnökét, az izraeli kormány jelenlegi miniszterelnökét hatalommal való visszaéléssel, csalással és korrupcióval is megvádolták, az pedig külön jól mutat a magyarországi távlatból, hogy szinte ugyanazzal a mechanizmussal kábítja a szavazóit, mint a magyar kormányfő:

Azt ugyanis nehéz lenne vitatni, hogy a Fidesz táborát szinte kizárólag az ellenzék és a migránsok gyűlölete tartja egyben.

Natan Eshel egyébként korábban Netanjahu kabinetfőnöke volt, de szexuális visszaélésekkel vádolták, emiatt pedig távozott a posztjáról, de azóta is tanácsadóként segíti Netanjahut. Mikor a 12-es csatornától megkeresték, hogy reagáljon a felvételeken elhangzottakra, azt mondta, hazugságokra nem válaszol, de nem mondta meg, mit ért hazugságok alatt. A Likud lényegében elismerte, hogy a felvétel eredeti, de a párt szerint ami elhangzik rajta, az Eshel  magánvéleménye. 

Ez a magyarázat is ismerős valahonnan, nem?