Németh Szilárd újabb remek interjút adott

Váratlan felütéssel interjúzott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Németh Szilárddal: a migráció volt a téma.

Nemzetmentő és honvédő honatyánk szerint a "honvédség kivívta az emberek tiszteletét". "Azemberek" pedig azért tisztelik a honvédséget, mert migráció. És a migrációról van szó mind a 10 ezer karakterben.

A lényeg, hogy azért tudunk védekezni a migráció ellen, mert

"mi, magyarok kapcsoltunk, és Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára döntöttünk arról, hogy mi mondjuk meg, kikkel akarunk együtt élni, és mi magyar Magyarországot akarunk a gyermekeinknek is. Azért vannak a határon rendőrök és honvédek, mert az országgyűlés kétharmados Fidesz-KDNP többsége és a kormány létrehozta a műszaki-jogi határzárat. Megépítettük a kerítést, létrehoztuk a tranzitzónákat, és módosítottuk az Alaptörvényt, kihirdettük a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet".

Szilárd szerint így történt. És akkor nézzük, mik a tények:

1. A kerítés már a kezdetektől fogva a Jobbik ötlete volt, a kormány nagyon hosszú ideig nem foglalkozott a migráció veszélyeivel, egészen addig, míg politikai hasznot nem láttak benne. Sőt az ellenzéki párt 2016 óta a kerítés védelmét határőrséggel is szeretné kiegészíteni, a kezdeményezést azonban rendre elutasítja a kormánypárti többség.

2. Az említett Alaptörvény-módosítás a Fidesz egyik legocsmányabb húzásai között van számon tartva. Ugyanis bár a betelepítési kvóta ellen történt, a letelepedési-kötvénybizniszt nem szüntette meg, mert a gazdag migránsokra szüksége volt Orbánéknak még azon az áron is, hogy számolatlanul érkezhettek terroristák is az országba. A Jobbik 2016 novemberében benyújtotta szóról szóra ugyanazt az alkotmánymódosítást, amit Orbán is, csak ez még a letelepedési kötvények árulását is betiltotta volna. A Fidesz természetesen elkaszálta, majd jött Németh Szilárd és még egy ordasat hazudott is róla. Kiállt a sajtó elé, de úgy csinált, mintha nem ők blokkolták volna a Jobbik alkotmánymódosítási javaslatát, hanem fordítva, és kijelentette: „a kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben csak a kormánypártokra számíthatnak a magyar emberek”. Ja, és még tartottak egy érvénytelen népszavazást is rohadt sok pénzből.

Röviden: hasznos interjú volt, köszönjük, Szilárd!