Kovács Zoltán önkéntes karanténba vonulhatna a járvány végéig

Más esetben könnyen kinyílhat az emberek zsebében a bicska. Kovács Zoltán ugyanis tegnap bemutatta, hogy hogyan nem lehet sajtótájékoztatót tartani járvány idején. Meg amúgy se.

Ha attól el is tekintünk, hogy Kovács Zoltán úgy nézett ki, mint aki egy könnyed vasárnapi vadászatról vagy kutyasétáltatásból ugrott be vészhelyzet idején sajtótájékoztatót tartani, akkor is csak egyetlen vélemény juthat eszünkbe a produkciójával kapcsolatban: köpjön a levegőbe és álljon alá!

Kovács Zoltán ugyanis még egy ilyen, emberéleteket és egzisztenciákat komolyan veszélyeztető helyzetben is képes volt azt az arrogáns, cinikus, kivagyi, pökhendi és bicskanyitogató stílust előadni, amit a Fidesz az elmúlt 10 évben csúcsra járatott a parlamentben, illetve az ellenzéki médiumokkal kapcsolatban.

Összegezve: Kovács Zoltán szerint az újságírók ne kérdezzenek, mert nem tudnak semmit a járványról, a kormány és az operatív törzs pedig mindent tökéletesen csinál. Ennyi.

Az ellenzék nem is hagyta szó nélkül Kovács Zoltán példátlanul gusztustalan sajtótájékoztatóját, vasárnap este a következő közleményt adták ki:

"Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatója után jogos elvárása Magyarország polgárainak, hogy naponta pontos és alapos tájékoztatást kapjanak, és ebben az elvárásukban az újságírók képviselik őket. Ők teszik fel azokat a kérdéseket, amelyek az emberekben felmerülhetnek. Ezt a kormánynak a tájékoztatásai során fokozottan figyelembe kell vennie!" - írta a DK, a Jobbik, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberálisok, Szél Bernadett és Hadházy Ákos.

"Tisztelettel felhívjuk a kormány figyelmét arra is, hogy a leghitelesebb információ a koronavírussal kapcsolatosan az egészségügy dolgozóinak a szakmai véleménye. Éppen ezért megfontolásra ajánljuk a kormánynak, hogy az ő javaslataikat nyomatékosan vegye figyelembe a döntések meghozatalakor!" - zárták a közleményt.

Ha valaki esetleg lemaradt volna, itt van néhány momentum Kovács Zoltán gyomorforgató arcoskodásából: