Állami segítségnyújtás Orbánisztánban: Mészáros Lőrinc válság idején is sorra nyeri a közbeszerzéseket

Miközben százezrek maradtak munka és fizetés nélkül, a miniszterelnök legismertebb strómanjához továbbra is dől a lé.

A Mészáros és Mészáros Kft. a Vabeko Műszaki Kft-vel együtt, 70–30%-os arányban megosztott közös konzorciumban újabb közbeszerzést nyert el. A konzorcium három szerződést is nyélbe üt, így összesen 789,5 millió forint értékű megbízáshoz jut.

A közbeszerzést egyébként az állami NKM Földgázhálózati Kft. hirdette meg a szolgáltatási területén található gázhálózaton végzendő rekonstrukciós munkára. Igazán testhezálló munka ez az ország legismertebb, leggazdagabb strómanja, vagyis gázszerelője számára.

Közben a napi.hu arról számolt be, hogy a Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti felújítása 523 millió forinttal drágult. A kivitelezők között itt is felbukkan a Mészáros és Mészáros Kft.

Iskolák zárhatnak be, eltűnhetnek az autók, az emberek az utakról. Elmaradhatnak a labdarúgó-mérkőzések, sőt az Európa bajnokság, és még az olimpia is.

De a Mészáros és Orbán Mészáros Kft. megszakítás nélkül nyeri a tendereket.

Apropó Mészáros, vajon az adófizetőknek hála brutális vagyonnal rendelkező tenderkirály mikor forgat valamit a közösbe? Mikor száll be például a járvánnyal kapcsolatos közterhekbe?

170301