Kormányinfó: Gulyás Gergely szerint Orbán bármikor helyettesíthető - videó

Ma Gulyás volt Pató Pál úr szerepében: Kijelentette, hogy bevezethetik a kijárási tilalmat, majd ha indokolt lesz. Bár az európai gyakorlat teljesen mást mutat, nálunk még mindig késlekedik a kormány és nem ítéli szükségesnek ennek elrendelését. Gulyás szerint június-júliusra tetőzhet a járvány Magyarországon.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő által tartott online sajtótájékoztatón az a kérdés is elhangzott: Van-e vészforgatókönyv arra az esetre, ha Orbán Viktor megfertőződik koronavírussal?

Három miniszterelnök-helyettes is át tudná venni a miniszterelnök feladatait. Ebben az esetben Orbán határozhatná meg a helyettesítése rendjét.

- mondta Gulyás.

Abban bízunk, hogy a magyar virológusok és matematikusok munkájával nagyjából megbecsülhető, hogy mikor tetőzik a járvány

- válaszolta Gulyás egy erre vonatkozó kérdésre, majd hozzátette, akkorra kell felkészülnie az ellátórendszernek. Ez az időszak szerinte június-júliusra tehető, de semmi sem jelenthető ki biztosan.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert Pató Pál úrhoz hasonlítottuk ugyan, de azért illik elismerni érdemeit is, azt ugyanis, hogy még nem szükséges elhalasztani az érettségiket, elképesztő nagy fegyelemmel, röhögés nélkül indokolta meg azzal, hogy

az oktatás továbbra is folyik, csak éppen digitális munkarendben. Ezért nem látják, hogy idén az érettségik halasztása mellett kellene dönteniük.

Persze, ha nem online sajtótájékoztatóról lenne szó, hangos hahotázásban törtek volna ki a jelenlévők akkor is, amikor a miniszter elismételte Orbán hazugságát, miszerint 

A magyar kormány minden fontos döntést elsőként hozott meg Európában.

Gulyás, aki szerint egyébként Kásler iránymutatása minden szakmai kritériumnak megfelel, többek között a veszélyhelyzetben hozott intézkedésekről, a karanténból a parlamentbe érkező fideszes képviselőről, a digitális parlament bevezetéséről, a védekezés költségeiről és természetesen a felhatalmazási törvényről is beszélt.