Orbán Viktor leleplezte saját hazugságát

Az értelmesen gondolkodók számára tökéletesen egyértelmű volt eddig is, hogy a kormány lex Covidja, egy percig nem befolyásolja a koronavírus elleni védekezést, de most Orbán saját maga is bizonyította ezt és ezzel leleplezte saját hazugságát.

Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy kijárási korlátozásokat léptet életbe, nem sokkal később a Magyar Közlönyben meg is jelent a kormányrendelet.

Ennek kihirdetésével azok számára is egyértelművé válhatott, hogy a kormány hazudik a lex Coviddal kapcsolatban, akik eddig az ellenzéket szapulták az "összefogás hiánya" miatt.

A veszélyhelyzet kihirdetése ugyanis nem jár le, mert az az alaptörvény és a katasztrófavédelmi törvény alapján ki lett hirdetve. A veszélyhelyzet idején a rendeletek 15 napig maradnak hatályban, kivéve, ha a lejárat előtt a kormány az országgyűléstől kéri ennek jóváhagyását. Vagyis, a kormány az, aki nem tesz meg semmit a rendelkezések fenntartásáért.

Pontosan ezt igazolta egyébként Orbánnak azon kijelentése is, ami így hangzott: "Ha az ellenzéki képviselők nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nélkülük is meg fogjuk oldani a válságot." 

Igen, hiszen Orbán is tökéletesen tisztában van vele, hogy az ellenzék valójában semmilyen gátat nem szabhatott neki, pusztán jelezte, hogy egy európai, elvileg demokratikus jogállamban ilyen felhatalmazást nem kap egy kormányfő határidő nélkül. De Orbánnak nem is az volt a célja, hogy az ellenzék mellette szavazzon, sokkal inkább az, hogy a nyáj által kedvelt gyűlöletpropagandát tovább tolhassa.