Jakab Péter Orbán rendeletéről: Konkrétan most emberéletekkel szórakozik a kormány

A Jobbik elnöke a miniszterelnök mai bejelentésére reagálva az Alfahírnek elmondta: csak a kijárási tilalom kommunikációján gondolkozott el a kormány, a megvalósításon már nem, ugyanis a kijárási korlátozás csak akkor védi az embereket, ha valóban korlátozza a kijárást, ebben az esetben azonban inkább bátorítja azt. Jakab szerint a maradj otthon szlogent lassan felváltja a mehetsz bárhová.

Ahogy azt mi is megírtuk, a kormány március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. A "korlátozás" azonban több sebből vérzik.

Hétfőn a parlamentben is felvetettem miniszterelnök úrnak, hogy már rég be kellett volna vezetni a kijárási tilalmat, hogy az emberi találkozások csökkentésével mérsékeljük a vírus terjedésének az ütemét. Akkor azt a választ kaptam, hogy a korlátozáson el lehet gondolkodni. Látva a mostani rendeletet, csak a kommunikáción sikerült elgondolkodni, a konkrét megvalósításon nem. A kijárási korlátozás csak akkor védi az embereket, ha valóban korlátozza a kijárást, itt azonban nemhogy nem korlátozza, inkább bátorítja az otthon elhagyását.

- mondta Jakab a portálnak, majd hozzátette, a Jobbik hetek óta azon dolgozik, „hogy aki csak teheti, maradjon otthon, Orbán Viktor meg bejelenti, hogy az otthonunkat csak olyan alapos indokokkal hagyhatjuk el, amelybe beletartozik a manikűrtől kezdve a szabadidős tevékenységen keresztül szinte minden.”

A maradj otthon szlogent lassan felváltja a mehetsz bárhová. Különösen igaz ez a legveszélyeztetettebb, 65 év feletti korosztályra, akiket eddig is nehéz volt otthonmaradásra bírni, most viszont maga a miniszterelnök közli, hogy délelőtt mehetnek nyugodtan a boltba meg a piacra. Mintha akkor nem lenne fertőzésveszély.

Az ellenzéki párt elnöke szerint ebből a korlátozásból maga a korlátozás hiányzik, a kormány pedig emberéletekkel szórakozik.

A teljes interjút ide kattintva tudod elolvasni.

(Borítókép: Béli Balázs)