Orbán Viktor levelet írt a kirúgására készülő Néppárt főtitkárának: "Nekem erre nincs időm!"

És azért nincsen ideje, mert a magyar embereknek segít all day.

Mint ismert, az Európai Néppárt tizenhárom tagpártjának elnöke kéri, hogy zárják ki a Fideszt a pártcsaládból. A Néppárt elnökének, Donald Tusknak címzett levélben többek között azt írják:

A liberális demokrácia alapjainak és az európai értékeknek a nyilvánvaló megsértése, mivel korlátlan időre hirdeti ki a veszélyhelyzetet, és a rendeleti kormányzás lehetőségét adja Orbán Viktor miniszterelnöknek. A néppárti politikusok attól is tartanak, hogy Orbán „az újonnan szerzett hatalmával a kormány még erősebb nyomás alá fogja venni a civil társadalmat.

Persze, a fideszes prominensek Kovács Zoltánnal az élen ezzel kapcsolatban már leszögezték, hogy ez "politikai boszorkányüldözés", azért még Orbán is írt egy levelet a Antonio Lopez-Isturiznak, az Európai Néppárt főtitkárának.

"Világunk határozottan a feje tetejére állt. Mi, kormányfők és pártvezetők a világ minden táján arra összpontosítjuk erőnket, hogy kellő  időben hatékony döntéseket hozzunk az emberéletek megmentése, állampolgáraink egészségének és biztonságának védelme érdekében" - fogalmazott .

Szerinte nehezen elképzelhető, hogy bármelyik állami vezetőnek ideje lenne "fantáziálnia" más országok szándékairól. Mint írta: manapság ez költséges luxusnak tűnik.

"Minden tiszteletem az Öné, de nekem erre nincs időm!" - írta levelében Orbán , közölve, hogy bármilyen kérdés megvitatására nyitott, amint véget ér a jelenlegi koronavírus-világjárvány, mindaddig azonban minden idejét kizárólag arra fordítja, hogy magyar emberek életét igyekszik megmenteni, valamint arra, hogy az alaptörvény keretei között intézkedéseket készítsen elő a gazdasági és társadalmi talpra állás érdekében.

"Azt javaslom, hogy mindannyian ugyanezt tegyük a saját országainkban" - zárta levelét.

Mi pedig most néma csendben morzsoljunk el néhány könnycseppet az arcunkon! Ja, és természetesen háborodjunk fel a liberális támadáson, amit megint hazánk ellen szerveznek!