A hét vicce, már szerdán: "A kormány gyors gazdaságvédelmi döntéseket hozott"

Az Orbán-kormány agymosó propagandájának tökéletes működési technikáját mutatta be Bánki Erik tegnap a parlamentben: a valóság pusztán egy zavaró tényező azokban az üzenetekben, amiket a hithű választók felé közvetíteni kell.

Miközben Európa országaiban az elmúlt hetekben sorra jelentették be a különféle gazdaságvédelmi és -élénkítő intézkedéseket, a magyar kormány hétfőig mindössze a GDP 0,5 százalékának megfelelő összértékű intézkedést villantott. Ennek a ténynek az ismeretében, mert ezt ugyanis ténynek hívják, Bánki Erik a következő mondatokat volt képes hazudni - mert az előbbi tény ismeretében a következő kijelentés igenis hazugság - a nemzet templomában:

A magyar kormány gyors gazdaságvédelmi döntéseket hozott, a hétfőn bejelentett kormányzati akcióterv pedig minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési programja, amelynek fő célja a munkahelymegőrzés, de ennek részeként visszaállítjuk a 13. havi nyugdíjat is. Ezekkel a lépésekkel elérhető, hogy a negatív következményeket mérsékelni lehessen, és meg lehessen teremteni a gazdaság-újraindítás feltételeit.

A 13. havi nyugdíj röhejességéről már írtunk, a bérköltségek állami átvállalása és a magyar kormány "gyorsasága" pedig így nézett ki Európa-szerte hétfőig:

Mondhatni, szinte az elsők között voltunk!