"Ugyan kitépték a szívem, de visszaadtátok a hitemet" - kollégáitól búcsúzott a Kásler által kirúgott kórházigazgató

A nagyszombaton menesztett székesfehérvári főigazgató búcsúzóul ígéretet tett a kollégáinak.

A krónikus betegeket az utcára dobó Kásler Miklós azért menesztette nagyszombaton Csernavölgyi Istvánt, a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját, mert állítólag nem szabadított fel elég ágyat a koronavírusos betegeknek. Az intézmény dolgozói rögtön közölték, hogy ez hazugság. Felszabadítottak ágyakat, csak éppen ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a máshol nem gyógyítható betegeiket ne kelljen hazaküldeniük, kockáztatva ezzel életüket.

Az igazgató búcsúztatóját tegnap tartották meg, ahol azt ígérte: vissza fog térni.

Mint mondta, nem tudja menesztésének a pontos okát, de erről többet nem is szeretne beszélni. "Jelen pillanatban csak egyetlen dolgot érzékelek, hogy van egy komoly járványügyi helyzet Magyarországon. Az, hogy mi történik Csernavölgyi Istvánnal, az másodlagos"- fogalmazott.

"Ugyan kitépték a szívem, de visszaadtátok a hitemet - zárta a beszédét Csernavölgyi.

Úgy tűnik, hogy Orbán Viktort és a meghosszabbított kezeként funkcionáló Kásler Miklóst ezek szavak nem hatják meg, inkább élet és halál uraiként folyamatosan emberi ésszel megmagyarázhatatlan és szakmailag elhibázott döntésekkel rántják mélyebbre a járvány kellős közepén a "békeidőben" is szenvedő egészségügyet és vele együtt a magyar embereket.