Orbán segítőkész "nemzeti vállalkozója" ezreket tesz az utcára

"Legalább magyar tulajdonoshoz kerülnek a vállalkozások, közbeszerzések" - hangzik általában a fideszes érv a Mészáros Lőrinc-i gátlástalansággal kapcsolatban. Orbán nemzeti csilliárdosa most annyira magyar, hogy csoportos létszámleépítést jelentett be az érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. tulajdonában álló Hunguest Hotels szállodalánc.

A májusban indítandó létszámcsökkentési folyamat a dolgozók több mint 50 százalékát érinti, azaz több ezer embert. A Portfólió arról ír, hogy a Hunguest Hotels igazgatósága március 18-án döntött arról, hogy szünetelteti szállodáinak működését a koronavírus-járvány turisztikai ágazatot ért következményei miatt, továbbá az eredeti tervek szerint decemberben kezdődő szállodafelújításokat a pandémiás helyzetre való tekintettel korábbi időpontokra ütemezik át. Amíg ezek a munkálatok tartanak, addig az alkalmazottak jó része nem kell.

A szállodák, amelyek nem kerülnek átépítésre, a jelenlegi tervek szerint a nyár közepén nyitnak újra, de ez még változhat a járványhelyzet függvényében.

A döntés pedig ismét egy világos üzenet a magyar emberek felé: ennyit érnek Orbán Viktornak és haverjának a bajban (is) a munkavállalók. A "legalább magyar tulajdonú" nagyvállalat ennyire szolidáris a dolgozókkal.

Közben ráadásul eszünkbe juthat, hogy milyen hisztériát csapott a kormánymédia, mikor a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány 1 millió eurót adományozott a Karácsony Gergely vezette Budapestnek.

Az orbánista médiabirodalom gyomorforgató emésztőgödre, a 888.hu Soros adományát úgy kommentálta, hogy Mészáros Lőrinc bezzeg sokkal többet adott az MKB Bankon keresztül, pedig neki "csak" 900 millió dollár a vagyona.

Az ezreket elbocsátó nagylelkű Lőrincről vajon most mit énekelnek majd a lakájmédia közpénzből kitartott históriásai?