Brüsszelbe hívták Orbánt, de ő gyáva volt elmenni

Tele lett a „szuperhős” gatyája.

Történt, hogy David Maria Sassoli csütörtökre meghívta a magyar kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára, Orbán Viktor pedig levélben válaszolt az Európai Parlament elnökének.

Az erős és büszke, bárkivel is szembeszálló Európa-szerte kistáskaként kezelt, éles helyzetben zavartan viselkedő populista válaszában pedig kifejtette,

jelenleg minden erejét és energiáját a járvány elleni védekezés köti le, így a magyar kormány képviseletében Varga Judit igazságügyért és európai uniós ügyekért felelős miniszter tud részt venni a vitában.

Hétfőn egyébként Varga levelet írt Sassolinak, hogy az elnök engedélyét kérje a vitán történő felszólaláshoz. A válaszban egyértelművé tették, hogy a magyar kormány csak a legmagasabb szinten képviseltetheti magát, vagyis Varga nem mehet, Orbán viszont igen.

Az igazságügyért és európai uniós ügyekért felelős miniszternek azonban valamiért nem ment át az infó, így egy újabb levélben követelte, hogy ő vehessen részt a vitán, mely arról szól, hogy a magyar felhatalmazási törvény összhangban van-e a jogállamiság követelményével.

Sassoli ekkor már közvetlenül Orbánhoz fordult, újfent kifejtette, hogy a parlamenti gyakorlat szerint Varga Juditot nem engedheti felszólalni, de a miniszterelnök beszélhet, ha szeretne, és személyesen elmegy a vitára.

Orbán férfias reakcióját már ismerjük, no meg azt is, hogy még Varga Juditba is több bátorság szorult, mint Magyarország miniszterelnökébe…