Orbán a Kossuth rádióban sütötte el a hét viccét: szerinte Kásler érdemei történelmiek

Az ég kék, a fű zöld, a populista „vezér” szokásos péntek reggeli rádióinterjúja pusztító.

Orbán a Kossuth rádióban ezúttal is erősen indított, miután leszögezte,

kétségkívül sikeresen védekezett az ország, nálunk jobb anyagi helyzetben lévő országokat is felülmúltunk.

Nem tudni, hogy itt pontosan mire gondolt a miniszterelnök „úr”. Az egészségügyi dolgozók ugyanis szánalmas bérekért, sokáig megfelelő számú és minőségű védőfelszerelés hiányában harcoltak a világjárvány ellen. Kétségtelen, az emberek fegyelmezettsége, elképesztő helytállása nagyban hozzájárult a járvány terjedésének visszaszorításához, azonban ez aligha Orbánék érdeme.

Azok a százezrek, akik elveszítették a munkájukat a járvány következtében, annak köszönhetően, hogy a kormány munkahelyeket segítő (látszat)intézkedései fényévekkel maradtak el még a környező országok által nyújtott segítség mértékétől is, gyaníthatóan szintén nem látják túl rózsásnak a helyzetet.

Persze a valóság korábban sem zavarta Orbánt, pláne nem egy olyan, számára kényelmes közegben, mint egy propagandarádió stúdiója.

Természetesen a miniszterelnök sem maradhatott ki abból a mosdatásból, ami az elmúlt hetekben a totálisan alkalmatlan Kásler Miklós védelme érdekében indult.

Orbán meg is jegyezte,

Kásler miniszter úr érdemei történelmiek.

Egyenesen neki, vagyis a gyors reakciójának köszönhető, legalábbis a kiégett despota szerint, hogy hamarabb tudtak meghozni intézkedéseket, így aztán Kásleré az érdem, hogy nem jutottunk el a tömeges fertőzéshez Magyarországon.

Ezzel szemben a valóság azt mutatja, hogy az elmúlt hónapokban egyértelművé vált az embertelen, indokolatlan döntéseket meghozó emberminiszter bizonytalansága, alkalmatlansága. Ha érdemei nem is, tettei mindenképpen történelmiek, legalábbis súlyosságukat, példátlanságukat tekintve, mindez pedig Orbánnal kapcsolatban is kijelenthető.

Éppen ezért nem kerülheti el a felelősségre vonást egyikük sem.