Karácsony Gergely: Álljon meg a város egy percre június 4-én, Trianon 100 éves évfordulóján!

A főpolgármester Facebook-bejegyzésében árulta el, hogyan emlékezik majd Budepest a 100 évvel ezelőtti szégyenteljes békediktátumra június 4-én.

Hogy fájdalmunkból ne gyűlölet, a múlttal való szembenézésből ne a jövő feladása legyen, ahhoz az kell, hogy egy percre legalább legyen közös az emlékezésünk. Ezért, a nemzet fővárosának főpolgármestereként, arra kérem a budapestieket, járuljanak hozzá maguk is, hogy egy perce álljon le a város a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor. Egy percre meg fog állni a budapesti közösségi közlekedés, leállnak a metrók, a buszok, a villamosok, és arra kérek mindenkit, hogy egy rövidke percre álljunk meg mi is, mindannyian, a budapesti polgárok közössége. Álljon meg egy percre a közúti autós, biciklis és gyalogos közlekedés! - írja Karácsony Getgely a közösségi oldalán.

A kezdeményezéssel pedig talán egyúttal megszületett az első olyan Karácsony Gergely-javaslat is, amibe a kormánymédia nem száll bele gyomrofogató módon. Bár ha arra gondolunk, hogy 1990. június 4-én a jelenlegi kormánypárt képviselői kivonultak a Trianon-emléknapról, amit parlamenti jegyzőkönyv támaszt alá, akkor könnyen lehet, hogy a főpolgármester kezdeményezése nem fog nekik tetszeni.