Moziba még nem, de autósmoziba már mehetünk a jövő héten

A karanténhónapok után immár egyre több program közül választhatnak az otthonról kimerészkedők. Az éttermek már Budapesten is nyitva vannak, lesznek színházi előadások is és hamarosan mozizni is tudunk, bár nem a megszokott körülmények között.

A koronavírus-járvány miatt a mozik továbbra is zárva tartanak, de júniustól három autósmozi is nyílik Budapesten.

Első körben a Westend külső parkolójában lehet majd a kocsiból filmezni, június 3-án, szerdán 21 órakor nyílik meg a Westend Drive-In Cinemat, Budapest Rooftop Cinemaval és a MOL Limóval együttműködésben.

Az autós mozit a Cohen testvérek kultikus, A nagy Lebowski című filmjével nyitjuk, melyet nem kisebb alkotások követnek a nyitóhéten, mint az Amerikai szépség, a Joker, a Pomádé, a Vissza a jövőbe és a Ponyvaregény – áll a pláza weboldalán.

Hozzáteszik, hogy az elmúlt hetekben az egészségügyi dolgozók, rendőrök, mentősök, tűzoltók még az átlagosnál is többet tettek az emberekért, ezért úgy döntöttek, hogy vetítésenként 5 autós helyet ingyen biztosítanak számukra. 

Bár a kínálat nem túl friss, jegyeket egységesen 3 887 forint/autó áron lehet kizárólag elővételesen, online vásárolni.

Újpesten viszont Magyarországon elsőként – önkormányzati kezdeményezésre – ingyenes autósmozi nyitja meg kapuit a kerület lakosai számára június 5-én.

„Újpest Önkormányzata a meglévő helyzetre reagál azzal az ingyenes programsorozattal, ami lehetővé teszi azoknak, akik már sokadik hete a négy fal közé kényszerültek, hogy végre otthonukon kívül, szabadterületen, együtt, mégis biztonságban, minőségi idővel tölthessék hétvégi estjeiket” – árulta el Bedő Katalin alpolgármester.

Az ingyenes programsorozatot öt héten át, minden pénteken és szombaton rendezik meg 21 órás kezdéssel. Az autósmoziban olyan filmeket fognak vetíteni, mint a Ponyvaregény, a Blöff, a Grease, a Jurassic Park, a Moszkva tér, a Sose halunk meg!, az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói, az Ace Ventura, és a Hair.

Június 12-től az Árkád tetőparkolója is újra megnyílik a mozizni vágyók előtt. A 100 autónyi befogadóképességű szabadtéri filmszínházban nem személyre, hanem autóra lehet jegyet váltani 5500 forintért a panam.hu oldalon, ahol a részletes program is látható.

A héten egyébként kiderült, hogy a kormány engedélyezte a meccsre járást, lehet menni kertmoziba és immár szabadtéri színházi előadásokra is. „Zenés, táncos rendezvényeket” azonban egyelőre nem lehet tartani.