Szijjártó Péter remek poénokat sütött el a hétvégén

Bár ő a mémcunamikat elindító megnyilvánulásait valószínűleg egyáltalán nem viccnek szánta.

Külügyminiszterünk nagy menetelése már péntek délután elkezdődött, amikor is eddig még soha nem látott nézőpontba helyezte a teljes világűr fogalmát, létét, az univerzum minden élőlényt magába ölelő hatalmasságát.

"Felvetődhet a kérdés, hogy miért a külügyminiszter foglalkozik az űrrel kapcsolatos kérdésekkel. Erre a válaszunk az, hogy mivel az űr Magyarország határain kívülre esik, ezért külügyi kérdés"

- mondta Szijjártó az Európai Uniós Űrkutatásért Felelős Miniszterek videókonferenciáján. 

Aztán vasárnap talán felvetődhetett egy olyan kérdés is, hogy miért a külügyminiszter beszél egészségügyi kérdésekről, mert Szijjártó Péter az egészségügy helyzetérő is egzakt tájékoztatást adott.

Magyarországon nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen - írta a k a Facebook-oldalán.

Közölte továbbá, hogy Magyarországon időben megkezdték az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzését, így nem fordulhat elő, hogy akár egyetlen beteg ellátása is akadályba ütközzön a koronavírus-járvány bármely szakaszában.

Szerinte mindannyian láttuk, hogy "milyen borzalmas jelenetek játszódtak le egyes dél-európai országokban", de ilyen Magyarországon nem történhet.

Erre a röhögésen, a síráson és a nagyjából 1653416354141. ennek ellentmondó tény linkelésén túl is nagyon sokféle reakciót lehetne adni. De valószínűleg felesleges, mert Szijjártó Péter ezt abszolút komolyan gondolja. Azok után, hogy hónapokig nem jutott védőfelszereléshez egészségügyi dolgozók sokasága, és azok után, hogy csak április 19-ig, az első ütemben a kórházi ágyak 50 százalékát kellett felszabadítani, ami 32.900 ágyat jelentett, 1300 beteget bedig konrétan az utcára tettek. Az elmúlt évtizedben a korházakban tapasztalt pusztulásról pedig szintén felesleges említést tenni, mert a fideszes szavazók közül valószínűleg senki nem kényszerült még kórházba. Vagy a saját szemüknek se hisznek. Esetleg Gyurcsány.