Orbán ma megint egy "kommunista diktatúrába" utazik, hogy "kapcsolatokat fejlesszen"

Fehéroroszországba indul, ami fideszesek szerint is Észak-Koreával vetekszik a diktatúrikus berendezkedést illetően.

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök meghívására hivatalos látogatásra Fehéroroszországba utazik Orbán Viktor miniszterelnök pénteken - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

Hozzátette, hogy Alekszandr Lukasenko és Orbán Viktor megvitatják a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztésének és közös projektek megvalósításának lehetőségeit. Tárgyalnak az Európai Unió és Fehéroroszország együttműködéséről is a Keleti Partnerség keretében. A minszki megbeszéléseken szóba kerülnek a regionális és globális kihívások is.

A kapcsolatépités eme nemes szándékáról pedig eszünkbe juthat, hogy Érd akkori fideszes alpolgármestere 2019-ben pont Fehéroroszországba küldte volna az ellenzékieket, hogy megnézzék, milyen egy igazi diktatúra.

Maguk csak kétfajta kormányzást ismernek, és ez a kettő lehet ugyanaz is, a kommunizmus és a diktatúra. Ha nincs kommunizmus, önök diktatúrát kiáltanak.Én elküldeném önöket, mind a négyüket nagyon hosszú időre mondjuk Észak-Koreába vagy Fehéroroszországba, hogy nézzék meg, milyen az a kommunizmus, milyen az a diktatúra, és milyen az a kommunista diktatúra. És remélem, hogy ezt tanulmányozzák. És az egész baloldalinak hazudó takonyszerű képződmény véleményem szerint egy képmutató, álszent, hazug banda. Köszönöm szépen"

- fogalmazott a szimpatikus politikus egy, a túlóratörvényt ellenző javaslattal kapcsolatban tavaly februárban.

Namármost, a helyzet az, hogy most sem az ellenzéki politikusok készülnek fehéroroszországi tapasztalatszerzésre, hanem éppen Orbán Viktor, akitől nagyon nem áll távol a diktatúrák megismerése, a látottak alkalmazása, és az autokratikus vezetőkkel való bratyizás. (Aljakszandr Lukasenka egyébként valóban az a politikus, akit Európa utolsó igazi diktátorának tartanak.)