A fideszes alpolgármester Fehéroroszországba küldené az ellenzékieket, hogy megnézzék, milyen egy igazi diktatúra, pedig pont Orbán készül oda

Ahogy mondani szokás, Bács István, Érd fideszes alpolgármestere tátott szájjal szaladt abba a bizonyos erdőbe.

Az érdi képviselőtestület ellenzéki tagjai - Csőzik László, Szűcs Gábor és Havasi Márta - előálltak egy, a túlóratörvényt ellenző javaslattal, ám ez a fideszes alpolgármesternél teljesen kiverte a biztosítékot – számolt be róla a 24.hu.

Miután elmondták, hogy azért adtak be határozati javaslatot, hogy Érd önkormányzata ne alkalmazza a „hasztalan, erkölcstelen lehetőséget” a 400 túlóra bevezetésére, Bács István kért szót, és amit elmondott, azt lehetetlen körülírni, így idézzük:

"Nekem önökről, négyükről az a véleményem, hogy egy képmutató, álszent, aljas banda tagjai. Az, hogy szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis proli, ez nagyon felháborító, ugye? És fekve hány az egész balliberális sajtó ezen. Az, hogy bajszos szar meg az, hogy geci, az teljesen rendben van, ugye, Havas Márta képviselőtársam? Ha azt mondom, hogy csőcselék, ezért a kedves párttársával egyből vonaglanak a bíróságra, de ha azt mondom, hogy bűnöző, huligán, söpredék, akkor pedig örömükben vonaglanak. Igazam van? Szó szerint önöktől idézek. Ha valaki azt mondja, jöhetnek a cigányok, mindenkit agyon ütök, ez baromi jó vicc, ugye? Ezen röhögünk, röhög az egész társaság. És ha valaki azt mondja, jöhetnek a zsidók, én mindenkit agyonütök, az is ugyanolyan vicces lenne? (…) Maguk csak kétfajta kormányzást ismernek, és ez a kettő lehet ugyanaz is, a kommunizmus és a diktatúra. Ha nincs kommunizmus, önök diktatúrát kiáltanak.

Én elküldeném önöket, mind a négyüket nagyon hosszú időre mondjuk Észak-Koreába vagy Fehéroroszországba, hogy nézzék meg, milyen az a kommunizmus, milyen az a diktatúra, és milyen az a kommunista diktatúra.

És remélem, hogy ezt tanulmányozzák. És az egész baloldalinak hazudó takonyszerű képződmény véleményem szerint egy képmutató, álszent, hazug banda. Köszönöm szépen."

Namármost, a helyzet az, hogy nem az ellenzéki politikusok készülnek fehéroroszországi tapasztalatszerzésre, hanem éppen Orbán Viktor, akitől nagyon nem áll távol a diktatúrák megismerése, a látottak alkalmazása, és az autokratikus vezetőkkel való bratyizás.

Azt az információt, miszerint februárban ismét egy diktátorral - név szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel - készül parolázni, a fehérorosz állami hírügynökség tette közzé Szijjártó Péter január közepi minszki útját követően. A külügyminiszter tárgyalásairól az MTI hivatalos tudósítása – amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium oldalán olvasható – részletes beszámolót közölt, de a miniszterelnök látogatását „véletlenül” kihagyták a híradásból. Ja, s akkor még mellékesen említsük meg, hogy Szijjártó Peti ezen a látogatáson éppen "szoros együttműködésről" értekezett.

Upsz.