Elmaradt az EDDA amerikai koncertje, de az erre kapott 24 milliós támogatást nem kellett visszaadniuk Pataky Attiláéknak

Nem mindenki volt olyan „szerencsés”, mint a földönkívüli-, és Orbán-hívő együttese.

Százszámra maradnak el egyházi rendezésű ifjúsági táborok, zarándoklatok és más események az országban és a határokon túl is, mert a járványra hivatkozva visszavonta a kormány a nyertes pályázóktól a néhány százezer forintos támogatást.

- értesült erdélyi forrásokból a MagyarHang. A lap megjegyzi, hogy

nem mindenkivel szemben volt ez az eljárás.  A 24 millió forinttal megtolt, végül elmaradt amerikai Edda-koncert támogatását például nem kérték vissza.

A Magyarhang információ szerint a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló, 48 millióval megtámogatott Kanadai Magyar Kulturális Tanács is a kivételezettek közé tartozik. Ami azért is érdekes, mert egytáncprodukcióra kapták a pénzt, ezt pedig nem lesz egyszerű kivitelezni idén nyáron, hiszen egyelőre maximum 5 fős társaság verbuválódhat össze.

Ennek a két méregdrága "eseménynek" az árából több száz Kárpát-medencei eseményt lehetett volna megszervezni. A lap szerette volna megtudni, mi az oka annak, hogy százezres tételeken spórolnak, két 70 milliónál is többe kerülő program esetében viszont rendkívül nagyvonalúak. Megkeresték a Bethlen Gábor Alapkezelőt, és a nyertes egyházi pályázatok visszavonásának okáról, illetve az említett EDDA-koncert, valamint a táncprodukció támogatásának sorsáról érdeklődtek.

Pulai Gábor kabinetfőnök "válaszolt" is, mint a lap írja: 

egyszerű újságírói kérdéseinket a vezérigazgató utasítására közérdekűadat-igénylésként kezelik. 

A trükk lényege, hogy így - egy májusi módosításnak köszönhetően akár három hónapig is húzhatják a válaszadást.