Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete: alig volt köze az oktatásirányításnak a digitális oktatás megszervezéséhez

De fura, pedig Kásler szerint a pedagógusok is élvezték az online oktatást.

Alig volt köze az oktatásirányításnak a digitális munkarend megszervezéséhez, ezt elsősorban a pedagógusok bonyolították saját kútfőből. Az oktatási dolgozók egyértelműen saját pénzből végezték mindezt.

- derült ki a PDSZ felméréséből. A szakszervezet hozzátette „nem lehet digitális oktatási innovációról beszélni, sokkal inkább karanténoktatásról, ami irányítás és tervezés híján magától zajlott le”.

A pedagógusok fokozott stresszről, az oktatás lebonyolításával kapcsolatban saját zsebből fizetendő költségekről, egészségkárosodásról számolnak be, és jól kirajzolódik az is, hogy az oktatásirányítás intézményei egyszerűen képtelenek voltak konkrét segítséggel – vagy akár eszközökkel – hozzájárulni a távoktatás hatékony lebonyolításához”

- írták közleményükben.

A kutatás rámutatott a pedagógustársadalom elnőiesedésére és elöregedésére is.

Mai hír, hogy nyáron jön a pedagógusok béremelése, ami főként az intézményvezetőket fogja érinteni, egyes igazgatók például alapbérük közel dupláját kereshetik az új vezetői pótlékkal.

Ami a pedagógusokat illeti, a már korábban bejelentett elképesztően magas, 10%-os emelést az augusztusi fizetésükkel kapják meg. A legjobban az intézményvezetők és helyetteseik járnak majd…