Gulyás Gergely a Heti TV-ben mondta el, hogy tulajdonképpen a kormányt nem érdekli a Lánchíd

"A kormánynak semmilyen teendője nincs". Ha nem elég a pénz, akkor ennyi. Szívás. MotoGP-pályát viszont építeni kell 65 milliárd forintból Hajdúnánás határában. Bár erről nem volt szó a műsorban.

Korábban már megírtuk, hogy Németh Szilárd a főzés után új hobbit talált, ez pedig nem más, mint bejárni a Heti TV Pirkadat című műsorába, ahol Breuer Péterrel rendszerint olyan magasságokba emelkednek, ahova földi halandó nem, csak egy fideszes honvédelmi államtitkár és hűséges kérdezője emelkedhet. Ezúttal Gulyás Gergely váltotta a zsidó tévébe beköltöző Szilárdot, de az ő szereplése is legalább akkora élményt nyújt, mint egy recept a honvédelmi államtitkártól.

A prológus után pedig jöjjön a kvintesszencia: a Lánchíd ügyéről szólva Gulyás kifejtette, hogy Budapest vezetése az eredetileg megígért hatmilliárdos kormányzati támogatást kevésnek tartja, jelenleg tízmilliárdos igénnyel léptek fel. Mindezeket a miniszter komolytalannak véli, mert olyannak tűnik a helyzet, hogy a főváros nem felújítani akarja a hidat, hanem sokkal inkább vitatkozni akar a kormánnyal. Már csak azért is – tette hozzá Gulyás Gergely, mert fél éve nem csinálnak semmit, a közbeszerzést sem írták még ki, mellette úgy követelnek különböző összegeket, hogy azt sem tudják, mennyibe is fog kerülni az egész.

Majd Gulyás emlékeztetett arra, hogy valójában őket nem érdekli a Lánchíd, mert "annak felújítása a Fővárosi Önkormányzat feladata, ebben a kormánynak semmilyen teendője nincs". Ennek ellenére még az előző városvezetéssel kötöttek egy megállapodást, mely szerint támogatják a felújítást, amihez hatmilliárdot adnak Budapestnek – jegyezte meg.

A beszélgetés színvonalát csak emelte, hogy hétfőnként nem mással egészül ki a közéleti élbrigád, mint az Origó munkatársával, aki - furcsa mód - e "titulust" névvel, arccal vállalni meri (!).