A Fidesz szerint már emberkísérlet is zajlik Budapesten

A budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint emberkísérlet zajlik a közlekedőkkel: nem mérik fel az igényeiket, hogy hogyan lehet az autós, a kerékpáros és a gyalogos forgalom összhangját megteremteni.

Láng Zsolt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország csütörtöki műsorában akadt ki, ahol közölte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester már a koronavírus-járvány alatt kísérletezni kezdett a fővárosi közlekedéssel, először ritkította a forgalomban lévő buszok számát, majd újra emelte azok számát.

Hozzátette, hogy a főpolgármester akkor sem egyeztetett senkivel, amikor biciklisávokat festetett fel Budapest forgalmas közútjaira, és ezzel óriási dugókat okozott. Szerinte Karácsony Gergely – a választási ígéretével szembemenve – nem az átláthatóságot növelte, és nem is vonta be a budapestieket a döntésekbe.

Láthatóan a fővárosi Fidesz-KDNP-s képviselők véleménye sem számít, és nagyon nehéz így dolgozni a közgyűlésben – fűzte hozzá Láng Zsolt.

Amellett, hogy a körútra festett biciklisávot valóban csak az "indokolatlan baromság" jelzős szerkezettel lehet jellemezni, azért ezen logika alapján az is egy humánumra egyáltalán nem tekintettel levő emberkísérlet volt, hogy az Orbán-kormány egy tollvonással tette ingyenessé a parkolást Budapesten. Ami nagyjából a belvárosi lakók számára azzal vált kapásból egyenlővé, hogy 30-45 perceket keringenek lakóhelyük körül, mint gólyafos a levegőben, mire sikerül a házuk környékén parkolóhelyet találni. (Megtörtént események alapján.)

Persze, a magángéppel repkedő Orbán Viktor ezt magasról és telibe, hiszen a populizmus a járvány kitörésekor is fontosabbnak bizonyult számára, mint az emberi életminőség. És bár a Lánchíd nem ember, ha élne, ő is pontosan ugyanezt érezné.