Ma ünnepelné 50. születésnapját Benedek Tibor

Az élet nagy igazságtalansága, hogy a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nem érhette meg még az ötvenedik születésnapját sem.

Egy ország gyászolta 2020. június 18-án a súlyos betegségben elhunyt bajnokot, és gyászolja azóta is. Benedek Tibor az az ember volt, akiből nem tudott celebet csinálni ez a világ. Az akaraterő és a kitartás nagy mestere, a szorgalmas és tehetséges élsportoló hatalmas űrt hagyott maga után.

Benedek Tibor hasnyálmirigyrákban halt meg, akárcsak Esterházy Péter vagy Baló György - mint ahogyan azt sok helyen leírták. Kiskorában fül-orr-gégészeti és gerincproblémái voltak, mégis a vízi sport szerelmese lett - ezt is olvashattuk több cikkben. A legfontosabb azonban talán az a tény, hogy az Európa-és világbajnok sportoló sohasem ünnepeltette, sztárolta saját magát. Nem szólt róla és családjáról a bulvármédia és nem cikkeztek úton útfélen Benedek Tibor fényűző életéről sem - ahogyan azt a sportoló halála után Havas Henrik az N1TV-ben találóan megfogalmazta.

A vízilabdázó minden feltűnés nélkül élte az életét, többek között gyerekeket is tanított és nem születtek sorra riportok, cikkek minden erejét felőrlő méltósággal viselt betegségéről sem. Benedek Tibor szenvedélyesen szerette a hivatását és a családját is. Küzdeni született, tisztességgel, sportemberként és bajnok volt, nem is akármilyen.