Orbán a Karmelitában sütötte el a hét viccét

Ahogyan az a miniszterelnök esetében lenni szokott, ezúttal is nehéz eldönteni, hogy valóban el is hitte, amit mondott, vagy csak érdekeinek megfelelően formálta a szavakat a nyilvános szereplések alkalmával sokszor körbenyalt szája.

Akár így, akár úgy, Orbán Viktor kimondta:

2010-óta a termőföldet megvédték (:-D :-D :-D), a mezőgazdaság jelentős lehetőségekhez jutott (az olyan területek egészen biztosan, melyek a miniszterelnök köréhez tartoznak), és nincs messze az, "hogy azt lehessen mondani, egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban.

Utóbbi mondat esetében csordulhat ki igazán az ember szeméből a könny (a nevetéstől), tudván, hogy egy átlag magyar faluban többek között nincs például:

Orvos (már 2018-ban 1400 olyan település volt az országban, ahol egyáltalán nem volt háziorvos, ez a szám pedig azóta tovább emelkedett), munka, meg úgy általában ember sem nagyon.

Persze elképzelhető, hogy a populista vezér világában teljesen más jelentéssel bír az, ha azt mondja, „nincs messze az, hogy azt lehessen mondani, egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban”.

Számára ugyanis a fideszes falvak jelenthetik az etalont, ahol a kisvasút, meg a stadion megléte tökéletesen kimeríti a jó minőségű élet fogalmát.

Persze miután az önkormányzati választások során a Fidesz elbukta a fővárost, és azóta is folyamatosan bosszút áll a „rosszul szavazó” budapestieken, tökéletesen érthető, hogy az eddig is nagyobb sikerrel befolyásolt falvak és a vidék felé evez a miniszterelnök, méghozzá széles nyelvcsapásokkal. Csakhogy ettől egyetlen településen sem lesz orvos, tanár, vagy éppen magasabb bér...