Tanulmány: Ahol nagy a korrupció, kövérebbek a miniszterek is

Pavlo R. Blavatskyy, az üzleti tudományok terén posztgraduális képzést nyújtó Montpellier Business School kutatója 15 posztszovjet ország példáján keresztül vizsgálta az összefüggést a kormánytagok testtömegindexe és a korrupció között. Egyrészt, jó lehet ennyi szabadidővel rendelkezni, másrészt kiderült, hogy van összefüggés. De ezt mi magyarok már régen észrevehettük.

Blavatskyy és munkatársai egy algoritmus segítségével 299, a tizenöt ország kormánytagjairól 2017-ben készült fotót vizsgáltak át. Az algoritmus, melynek működése az arcfelismerő algoritmusok működéséhez hasonlítható, a portrék alapján belőtte, mekkora lehet a képen szereplő személy testtömegindexe (BMI) - írja a tanulmányra hivatkozva a 444.

A kutató azt vizsgálta, mekkora a korreláció a korrupció mértékét hagyományos módszerekkel mérő értékek és az elhízás mértéke között. És arra jutott, hogy meglehetősen nagy.

Nekünk, magyaroknak azonban nincs is szükség a fárasztó adathalmazra, a korrupció hazai mértékét jól ismerjük, a hatalmon lévő politikusainkra pedig elég ránézni: 

Ja, egyébként "Levél a feleségnek" címmel adta ki az állami hírügynökség Országos Sajtószolgálatán keresztül közleményét a Honfoglalás 2000 Egyesület. Ez önmagában nem hírérték, viszont amiről ez a közlemény szólt, na az már valami: Orbán testsúly amiatt aggódnak, és szeretnék, ha kisebbre cserélné a gatyáját is.

A civil szervezet és a magyarok milliói tisztelik, szeretik az elért eredményes munkája miatt is a Miniszterelnök Urat. Úgy gondoljuk, hogy aki egy ország döntő többségének bizalmát élvezi, annak kötelessége odafigyelni egészségére, például a napi kalória bevitelre, nem kockáztathatja egészségét súlyfölösleggel, de a róla kialakult – úgymond látképre is vigyáznia kell.

Jelen levelünkben arra kérjük Orbán Viktorné Asszonyt, hogy továbbra is viselje gondját férjének, és beszélje meg vele, hogy az XXL méretű öltönye helyett a karcsúbb, XL-t részesítse előnyben. A Miniszterelnök Úr sportember, rajong a fociért, bizonyára jól érzi magát a fiatalok társaságában, ugyanakkor jó példát kell felmutatnia kondíciója tekintetében is!

Magyarország kis ország, de miniszterelnökünknek köszönhetően súlyunk, befolyásunk megnőtt a nagyvilág szemében! Ezt a pozíciót szeretnénk megtartani, ezért bátorkodunk levelünket eljuttatni a címzetthez. A Miniszterelnök Úr Európa meghatározó személyisége, s figyel rá az egész Világ!

Bízunk benne, hogy jó szándékból fakadó levelünket sem Orbán Úr, sem pedig kedves Felsége (sic!) nem érti félre! Jó egészséget, és további sikeres ország-építő (munkát kíván az Orbán családnak

– írta Szilvásy György, elnök a Honfoglalás 2000 Egyesület tagsága nevében.