Két hét alatt rend helyett: felfegyverkezve egymásnak eső bandák, tömegverekedések, lövöldözések

Sokszor leírtuk már, hogy Pintér Sándor nagyjából tíz éve azt ígérte: két hét alatt rend lesz az országban. Hétről hétre kiderül, hogy nem lett, nagyon nem, azóta sem.

Az egész országot megrázta a május 22-i Deák téri kettős gyilkosság, mely során  két, fiatalokból álló társaság különbözött össze. Tegnap este Érden két banda esett egymásnak, (a rendőrség szerint a két társaság botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezett tagjai válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülőkre). Az összecsapásnak, ahol lövöldözés is történt, a súlyos sérültek mellett halálos áldozata is van. 

A két eset között is számtalan erőszakos cselekmény történt erős és büszke, a kormány szerint roppant biztonságos hazánkban vidéken és a fővárosban egyaránt. Ennek ellenére saját szemünkkel láthatjuk, hogy a messziről is gyanús csoportosulások többnyire zavartalanul "bandázhatnak", ehhez pedig nem kell lemennünk mondjuk Borsodba, hiszen a jelenség a fővárosban éppen úgy jellemző, mint az ország szinte bármely pontján.

Így talán nem is annyira meglepő, hogy ahogyan azt mi is megírtuk, jelentősen megnőtt az emberölések száma Magyarországon. Pintérék pedig nemhogy két hét alatt, de tíz év alatt sem tudtak rendet tenni, sőt...

A Jobbik egyébként korábban Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte az élet kioltására alkalmas eszközök hordásának visszaszorítását. Egy biztos: valakinek tennie kell valamit, mert az Orbán-kormány tíz éve képtelen megbirkózni ezzel a feladattal (is).