A nyár “kötelező” elemei a fővárosban: villamospálya-felújítások, pótlóbuszok

Hungarikum.

Alig kaptuk vissza a 4-es villamost, mely ismét a teljes vonalán közlekedik, miután véget ért a felújítás a nagykörúti villamosok közös vonalán (a 6-os villamos helyett augusztus 28-áig továbbra is villamospótló busz jár a Petőfi híd, budai hídfő és a Móricz Zsigmond körtér között), máris jött az újabb bejelentés:

Mától pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett is egy szakaszon.

Előreláthatóan három hétig. Az oka? Talált, süllyedt: Villamospálya-felújítás!

A BKK tájékoztatása alapján a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút egy-egy szakaszán kell felkészülni a már megszokott bonyodalmakra, no meg a kiadós izzadásra, hiszen korábban a 4-6-os villamosokat pótló buszokon 40 fokot is mértek. A közlemény szerint - mely egyébként leszögezi, hogy “a villamospótlás ideje alatt érdemes alternatív útvonalat választani” -

augusztus 8. és 21. között az 1-es villamos két szakaszra osztva, a Bécsi út/Vörösvári út felől a Puskás Ferenc Stadionig, Kelenföld vasútállomás felől pedig csak a Közvágóhídig közlekedik. A kimaradó szakaszon, a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat.

Kocsival közlekedsz? Ez a hír akkor is érint, a villamospótlókat ugyanis a Könyves Kálmán körúton, és a Hungária körúton észak felé a Népligettől a Szörény utcáig, no meg déli irányban a Szörény utcától a Mester utcáig autóbuszoknak fenntartott forgalmi sáv segíti majd, vagyis az autóval közlekedőknek kevesebb hely jut.

Van, ami örök…

Borítókép: BKK