Ma van a fiatalok világnapja, úgyhogy Novák Katalin dicsekedett egyet, mi mindennel támogatják őket

Évről évre több ezer magyar gyermek születhet külföldön magyar szülőktől – derült ki a KSH és az Eurostat adatainak tavaly év végi összehasonlításából. Ez viszont Novák Katalint nem érdekli, mert ő ma is vidáman elmondta: számos lehetőséggel segítik a magyar fiatalokat.

Ma van a fiatalok világnapja. Nekik szól ez a videó. Isten éltesse a magyar fiatalokat! - írta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Facebook-oldalára, és mindezt kiegészítette egy róla készült videóval is. Ebben nem arról beszélt, hogy hány százezer fiatal vándorolt és vándorol külföldre Magyarországról, és hogyan lehetne mindezt megállítani, hanem arról, hogy tulajdonképpen a magyar kormány mindent megtesz értük.

Közben a sajtó elől menekülő Rácz Zsófia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) fiatalokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán közölte mosolyogva: fenntartható fejlődés témában pályázatot írnak ki a fiatalok világnapján. Elmondta, hogy  pályázat célja, hogy a jó ötletek nyilvánosságot kapjanak, ezért amellett, hogy az első három helyezett pénzjutalmat kap, az első szakmai gyakorlaton vehet részt a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnál, valamint több hazai és nemzetközi konferencián előadhatja esszéjét. Pályázni szeptember 30-áig lehet, az eredményhirdetés október 21-én lesz.

A cél állítólag az, hogy "felhívják a figyelmet a fiatalok társadalomban betöltött szerepére, jogaikra, kötelességeikre és a mindennapi problémáikra". 

A fiatalok, akikkel Rácz Zsófia amúgy nem áll szóba, bizonyára köszönik szépen.