Jobbik: Legyen széleskörű, ingyenes tesztelés az új típusú koronavírusra!

Az iskolakezdés nemcsak a tanítási év kezdetét, hanem sajnos a koronavírusjárvány őszi, második hullámának kezdőnapját is jelöli - véli Lukács László György, a Jobbik alelnöke, aki szerint nagyon gyorsan kell cselekedni.

Az országgyűlési képviselő közleményében rámutatott, egyre kedvezőtlenebb adatok érkeznek a fertőzöttek számáról, a közösségi élet újraéledésével pedig várhatóan tovább romlik majd a helyzet. 

Ahhoz, hogy a lehető legtöbb ember egészségét megvédjük, és ne kelljen megint az egész országnak hetekre leállnia, azonnal változtatni kell hazánk tesztelési szokásain! Azonnali széleskörű, ingyenes tesztelést és kontaktuskutatást kell elrendelniük a hatóságoknak! Hazánkban millió számra állnak rendelkezésre az adófizetők pénzéből megvásárolt tesztek, amelyet most kell bevetni a vírus elleni küzdelemben  

- hívta fel a figyelmet Lukács a gyors reakció fontosságára, majd közleményében nyomatékosította, pártja követeli, hogy "legyen széleskörű, ingyenes tesztelés az új típusú koronavírusra! Mindezeken túl továbbra is kérjük honfitársainkat, hogy - ahogy azt tavasszal sikeresen tették - viseljenek maszkot, közterületen, nyilvános helyeken, és tartsák meg a másfél méteres távolságot!” 

Stummer János a néppárt politikusa emellett ingyenes vakcinát is követel a magyaroknak. Ennek érdekében még ma beadott egy javaslatot a parlamentnek azzal a céllal, hogy “kötelezzék Orbánt arra”, hogy 

  1. a Magyar Országgyűlés nemzeti egységben vállalja annak politikai felelősségét, hogy minden magyar állampolgár a lehető legrövidebb időn belül, alanyi jogon és ingyenesen juthasson hozzá a hatásos koronavírus elleni védőoltáshoz.  
  2. Ennek érdekében a védekezést irányító Operatív Törzs haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a legígéretesebb koronavírus elleni vakcinafejlesztéseket folytató gyógyszeripari konszernekkel. 
  3. Az Operatív Törzs előzetes tájékozódását követően Magyarország kormánya a vonatkozó WHO-ajánlás kihirdetését követően azonnal kössön szerződést a minden magyar állampolgár számára elegendő koronavírus elleni vakcina megvásárlásáról. 
  4. Magyarország kormánya a védekezési alap terhére különítsen el egy megfelelő nagyságrendű keretet, amelyből minden magyar állampolgár késedelem nélküli oltását biztosítani tudjuk.