Az áldozatos munka, a szorgalom és a tehetség eredménye: A „Mészáros család” a leggazdagabb család az országban

Ismét összeállította a legnagyobb családi cégek listáját a magyar Forbes. A top 5-ben új szereplő is felbukkant. 

A Forbes azokat a cégeket vette családinak, ahol a tulajdonosi körben és a vezető menedzsmenttagok között vérségi rokonság van, ez azt is jelenti, hogy azokat a cégeket, amelyeket házastársak tulajdonolnak, ha más rokon nem tagja a menedzsmentnek, nem vették számításba, szempont volt még az is, hogy legalább 50 százaléknak kell egy család kezében lennie.  

Ahol lehetett, EBITDA-alapon számoltunk, leginkább ez alkalmas arra, hogy megmutassa a cégek pénztermelő képességét. Iparági szorzókat használtunk, majd az így kapott értékből levontuk a vállalat kötelezettségeit, és hozzáadtuk a készpénzállományát

- tette hozzá a lap. 

Nem meglepő, hogy a dobogó első fokát a felcsúti stróman és családja foglalja el, vagyis a Mészáros csoport. A cégek: az Opus Global, Talentis Group, Talentis Agro valamint Status Capital és Fejér B.Á.L. A becsült értékük: 252,3 milliárd forint. A központ: Felcsút. A birodalom csak 2001-ben alakult, amikor bejegyezték a Mészáros és Mészáros Kft.-t. 

Második helyen az MPF Holding, vagyis Felcsuti Zsolt és családja található. Az 1976 alapított, szingapúri központú cég becsült értéke 202,6 milliárd forint. 

Harmadik Bonafarm Csoport, azaz Csányi Sándor és családja. A család által 2004-ben alapított holding becsült értéke 105,6 milliárd forint. 

A negyedik helyre a Budapesti Ingatlan Nyrt., vagyis Schmidt Mária és családja ugrott

Az 1995-ben alapított budapesti cég becsült értéke 85,5 milliárd forint. A BIF főrészvényese a Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei, az LMP-s Ungár Péter és Ungár Anna. 

Ötödik a Jász-Plasztik Kft., tehát a Kasza család. Az 1990-ben alapított jászberényi cég becsült értéke 83,6 milliárd forint. 

Családok éve a valóságban, Orbánisztánban, ahol a lakosság döntő többsége pontosan tudja, hogy ki tartozik még Mészárosék tágabb értelemben vett családjába. 

170301