Így gazdagodott meg Orbán "saját lábon álló" lánya és veje

A "saját lábon álló" Orbán család gazdagodása legendás. Ezért készített róla egy méltó összefoglaló videót a Jobbik.

Orbán Ráhel és Tiborcz István az ország egyik leghíresebb párja, bár ezért a címért a magyar adófizetők pénzének költésén kívül nem igazán tettek. Viszont nagyon szeretik „kifinomult ízlésvilágukat" közkinccsé tenni, erről árulkodnak a milliós táskák, a több százezres cipők, az 50 milliós terepjárók, vagy épp a 12 milliós órák. A Horvátországban eldobált szaros pelenka már kevésbé.

Persze, mindezt önerőből szerezték. Kár, hogy ezt senki nem hiszi el nekik.

„Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük” – szállt szembe a társadalmi ítélettel 2014-ben Ráhel a Facebookon.

Valójában az önállósodásukhoz leginkább közpénzből finanszírozott meg­bízások kellettek. 

Ja, és az is rendkívüli önállóságról tanúskodik, hogy Orbán csemetéje olyan lausanne-i elitegyetemen tanult, ahol csak a tandíj közel 20 millió forint volt évente. Ekkor hivatalosan Orbán Viktornak az egész éves bevallott jövedelme is kb. ennyi volt.

Ráhel ma már okos, manapság a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül futnak össze Ráhel kezében az állami milliárdok. Drága férjével, Tiborcz Istvánnal 2013. szeptember 6-án fogadtak egymásnak örök hűséget. 

A miniszterelnök veje maga is vállalkozó családból származik, bár felmenőinél nem röpködtek annyira a milliárdok.

Tiborcz Istvánnak már huszonéves korában annyi céghez volt köze, mint egy meglett üzletembernek. Cégalapításait, azok tulajdonosi viszonyait már akkor nehéz volt nyomon követni, mostanra pedig szinte lehetetlen. Ugyanakkor a hivatalos közbeszerzési szerint nagyon fekszenek az „önállóságának” az uniós, állami vagy éppen önkormányzati pénzekből finanszírozott megrendelések. És ez azért is különösen szép, mert ahol ő elindul, ott általában más nem nyerhet. 

A legismertebb személye körüli botrány az Elios-ügy. Az Elios Zrt. több közbeszerzést megnyert, amelyek magyar települések közvilágításának LED technológiával való felújítására vonatkoztak, a kivitelezés során azonban számos probléma jelentkezett. Az elszámoltatás elmaradt.

Az „önálló” vállalkozó szellemű fiatalember karrierje akkor kezdett látványosan felfelé ívelni, amikor egyre közelebb került a miniszterelnökhöz és a Fideszhez köthető gazdasági körökhöz. 2020-ban már ő Magyarország 32. leggazdagabb és 15. legbefolyásosabb személye.

Ez a szép, fiatal pár, szerinted is a saját lábán áll, vagy inkább úgy érzed, te tartod el őket?