120 milliárdnál is többet kell visszafizetnünk idén a letelepedési-kötvénybiznisz miatt

Nem elhanyagolható, hogy az ügyleteknek egyéb hozadéka is volt: 20 ezer bevándorló kapott élethosszig tartó letelepedési engedélyt.

Egyes körök nagyon jól jártak a Rogánhoz köthető programmal, míg az ország, vagyis a magyar adófizetők óriásit buktak a letelepedési-kötvénybizniszen.  

2020-ban 335.850.000 eurót, azaz 120,234 milliárd forintot kell visszafizetni a kötvényeket forgalmazó, offshore hátterű cégeknek  

- derült ki Demeter Márta közérdekű adatigénylésének köszönhetően, ami után az Államadósság Kezelő Központ végül közölte az adatokat. 

Az országgyűlési képviselő megjegyezte, a legjobban az állam kárára a Hungary State Special Debt Fund járt. “A cég, amely a hongkongi helikoptertúrát szervezte Habony Árpádnak, és amelyik kötvényenként 5.000 euró, mai árfolyamon közel egymillió-nyolcszázezer forint jutalékot adott annak az ügyvédnek, aki Rogán Antal és Habony Árpád ügyeiben szokott eljárni és akit a sajtó Rogán Antal bizalmasaként jellemez"

Csak ez a cég legalább 246 milliárd forinthoz jutott a magyar államtól az elmúlt három évben. 

A kötvények miatt tavaly és tavaly előtt is fizetnünk kellett. A felelősök most még dörzsölik a tenyerüket. 2022-ben azonban végre mi is benyújthatjuk a számlát!