Öröm és bódottá: Úgy tűnik, Dudzsáknak mégis jó lesz Debrecen

Mert máshol nem kell. Viszont ezentúl legalább a magyar adófizetőktől kaphatja majd a fizetését, hiszen az NB I-ből kiesett Lokit az önkormányzat vette át.

A Nemzeti Sport információi szerint fordulat állt be Dzsudzsák Balázs ügyében, aki mégis a labdarúgó NB II-ben éllovas Debreceni VSC-ben folytatja a pályafutását.

A lap úgy tudja, hogy a szabadon igazolható labdarúgó szerződtetését napokon belül bejelenti a debreceni futballklub. Értesüléseik egybecsengenek Kósa Lajos szavaival, aki a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorában csütörtökön elmondta, közel a megegyezés Dzsudzsákkal.

„Van nálunk egy kereseti korlát, amit senki esetében sem lépünk át, nem teszünk kivételt, de ha nem talál magának csapatot, akkor Balázs szívesen tér vissza Debrecenbe. Most már nagyon közel állunk a megegyezéshez. Folyamatosan kapcsolatban álltunk a menedzserével, Vörösbaranyi Józseffel és Balázzsal is, szerintem jönni fog” – mondta Lali.

A "kereseti korlátról" viszont vannak egyéb információk is. A méltán híres kormánynyalonc lap, a Ripost már korábban, az júliusban felreppenő pletykák idején megírta, hogy "mindkét fél, a klub és Dzsudzsák is profitálhat a transzferből". És ezt komoly szakmai érvekkel is alátámasztották:

A focista igazi ikonnak számít a városban, 2-3000 ezer nézővel biztosan többen ülnének miatta a lelátón. Az NB II-es szereplés ellenére nőne a klub marketingértéke, Dzsudzsák komoly médiaérdeklődést generálna. A labdarúgó megítélése is pozitívan változna, hiszen az utóbbi években minden egyes klubváltását kritika követte. 

Ja, és amire még büszkék voltak a fideszes "médiumnál": 

Dzsudzsák Balázs évente egymilliárd forint körüli összeget kapott az arab bajnokságban. Ilyen fizetést nem tudnak garantálni neki, de még így is bőven az NB I-es átlag felett kereshet, azaz havi több millió forintot hazavihet. Habár a Loki kiesett az élvonalból, a másodosztályban is 1,2 milliárd forint marad a költségvetése.

(Ha így lesz, mindezt főleg a magyar adófizetők finanszírozzák majd.)