Orbán képtelen elviselni, ha szembesítik a valósággal: Lemondatná a jogállamisági ügyekért is felelős biztost, mert az beteg demokráciának nevezte a magyart

A miniszterelnök minden magyar nevében sértődött meg Vera Jourová kijelentésén, ezért írt egy levelet Ursula Von Der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének.

Jourová a Spiegel című német hetilapnak betegezte le a magyar rendszert, azt mondta, hogy nem  

"illiberális", hanem "ill" (angolul "beteg") demokráciát épít ki Orbán, majd hozzátette, a magyar emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak. 

Ahogyan az lenni szokott, a papírhuszár ezúttal sem tudta elviselni, hogy szembesítik a valósággal, így hát igencsak felháborodott, méghozzá minden magyar nevében. Orbán szerint ugyanis Jourová ezzel megsértette a magyarokat, sőt, az EU alapszerződésében előírt politikai semlegességet sem tartotta be. Ezért pedig a magyar kormányfő szerint, 

az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. 

“Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat” - közölte Kim Orbán, miközben idehaza éppen őt mondatná le az a többmillió magyar, akiknek a nevében ezúttal is volt mersze véleményt formálni.