Rogán Antal bűnöző

Immár bátran lehet így nevezni a propagandaminisztert, hiszen véget ért a per, melynek tétje az volt, hogy illethető-e ezzel a jelzővel a Juhász Péter érvelése szerint bűnözőkkel üzletelő politikus.

A másodfokú, jogerős ítélet is megszületett az ügyben – jelentette be egy, a Facebookra feltöltött videóban az Együtt elnöke. Arról a becsületsértési ügyről van szó, amelyben Juhász úgy érvelt: Rogán bűnöző, mert bűnözőkkel üzletelt, és kijátszotta a belvárosiak ingatlanvagyonának egy jelentős részét.

"A bíróság ma kijelentette, hogy igenis, állítható ez Rogán Antalról" – fogalmazott Juhász.

A dolognak valószínűleg azon kívül, hogy nevén lehet nevezni a dolgokat, nem sok jelentősége lesz, hiszen Orbán Viktor szerint eddig semmi kivetnivaló nem volt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter munkásságában, ő "csupán egy ellenzéki támadássorozat áldozata".

Tavaly novemberben a miniszterelnök szó szerint ezt mondta Rogánról, mikor Szilágyi György jobbikos képviselő azt kérdezte tőle, hogy hányszor hazudhat a választók szemébe egy miniszter mindenféle következmény nélkül:

„Nehogy azt higgye, hogy bennünket ezek a hírek megrendítenek vagy akár csak el is gondolkodtatnak. Ezek blöffök! Politikai blöffök, így is tekintjük őket, így is kezelem őket. Másfelől meg még annyit azért ajánlanék az ön figyelmébe, hogy politikusként politikust lehazugozni nem valami eredeti; szerintem nincs is sportértéke.”

zsurpubi.hu
zsurpubi.hu