Vajon miről diskurált Borsodban Kocsis Máté az "ellenzéki" ISZOMM, illetve a Demokrata Párt jelöltjével?

A vasárnapi időközi választáson is szereplő csipet-csapat verődött össze Borsod megyében a hétvégén: Sóváriné Bukta Erika (Demokrata Párt) Tóth Ádám (ISZOMM) Kocsis Máté és Koncz Zsófia (Fidesz). Vajon miről beszélgettek?

Borsod-Abaúj-Zemplén megye hatos számú választókerületében vasárnap tartanak időközi képviselő-választást Koncz Ferenc halála miatt. A Fidesz a hétvégén Koncz Zsófiával és Kocsis Mátéval erősített a szerencsi piacon, ahol akadt pár érdekesség.

Bár a komolyan vehető ellenzéki pártok egységesen beálltak a jobbikos Bíró László mögé, a Szanyi Tibor-féle ISZOMM párt inkább egy független jelöltet, Tóth Ádámot támogatja. Rajtuk kívül szintén elindul Sóváriné Bukta Erika a Demokrata Párt színeiben, illetve Váradi Gábor ugyancsak függetlenként.

Utóbbiak mindannyian szavazatokat vehetnek el az ellenzéki összefogástól, ám ez cseppet sem zavarja az indulókat. Olyannyira nem, hogy a jelek szerint meghitten beszélgetnek az "ellenféllel" is, azaz a Fidesszel. Vajon miről?

A képen: Sóváriné Bukta Erika (Demokrata Párt) Tóth Ádám (ISZOM) Kocsis Máté és Koncz Zsófia (Fidesz) a szerencsi piacon

Úgy tűnik, kellemes hangulat uralkodott a fideszes krumplibizniszen. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere - aki szintén jelen volt az eseményen - egyébként már többször a Fidesz emberének titulálta Szanyi Tibort, az ISZOMM alapítóját, a volt MSZP-s politikus ezen meg is sértődött.