Fidesz-média: Nem baj, hogy Orbán negyedmilliárd forintot „utazott el”, mert Gyurcsány többet!

Ja, akkor oké. A Garancsis magánrepkedés - ami amúgy korrupció - ebbe nincs is benne. Mert az korrupció, és nem hivatalos adat.

A Népszava terjedelmes cikkben számolt be arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök két év alatt összesen negyedmilliárd forintot „utazott el”, tételesen felsorolva az utazások számát, hosszát és költségeit. MIndezt a Külügyminisztériumtól kikért hivatalos adatokból számolták ki.

Eszerint a kormányfő és kísérete 2019 év elejétől idén szeptemberig 55 alkalommal utazott külföldre, a két év alatt összesen 93 napot volt távol Magyarországtól, azaz évi 250 munkanappal számolva minden ötödik munkanapon házon kívül volt a miniszterelnök - írja a lap.

Mivel az adatok Orbán minisztériumától vannak, egy egyszerű libernyákozással nehezebb továbblépni rajta, így aztán jött a Magyar Nemzet. At orbánista médium hosszasan fejtegeti, hogy 

Orbánt támadják, miközben a baloldal kormányfői sokkal drágábban utaztak.

A fideszes logika szerint - mely százból százszor az elmúltízévet megelőző elmúltnyolcévből indul ki - akármennyit elszórhat Orbán Viktor az utazásokra addig, amig a végösszeg kevesebb, mint a baloldali kormányok idején. E gondolatmenet alapján azt is mondhatnák, hogy:

És akkor mi van, ha loptunk? Gyurcsányék sokkal többet loptak!

Ezt amúgy azért se mondhatják, mert a baloldali kormányokat e téren jócskán sikerült már túlteljesíteni. De ezt nem fogja kiszámolni a Magyar Nemzet, esetleg majd egyszer az Európai Ügyészség.

Ja, és akkor ne felejtsük el azt az "apróságot", hogy a magyar miniszterelnök Garancsi István luxusrepülőjével focimeccsekre repked. "Ajándékból." Mikor ez kiderült, akkor Orbán ugye azt mondta: mindenkinek kuss a neve, ő 30 éve is így utazott, most is így utazik, és ezután is így fog. 

Kár, hogy a pofátlanságot nem lehet számokban mérni, mert arról is érdekes lenne egy évtizedes kimutatás.