Orbán évek óta annyit mond a bajbajutottaknak: "Sok szerencsét!"

Többször nyert bizonyosságot, hogy ennél mélyebben nem érdekli a miniszterelnököt a magyar emberek sorsa.

A kormányzati ciklus egyik legfontosabb vállalásának a szegénység felszámolását és a cigányság integrálását nevezte Orbán Viktor a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén még 2019 év végén. A szegénységet azonban rendre úgy igyekszik felszámolni, hogy minden jót, vagy sok szerencsét kíván a bajbajutottaknak.

2019 tavaszán egy 9 gyerekes zsámboki család kért segítséget közvetlenül Orbántól, mivel - bár a Fidesz ugye megoldotta a devizaproblémát - éppen kilakoltatásra vártak. A kormányfő nevében a Levelezési Osztály válaszolt: nem segíthetnek, de azért minden jót! A 9 gyermekes Fazekas-Simon Krisztina segítségkérő levelet Orbán Viktornak címezte, két hónap múlva kapott választ:

„Köszönjük, hogy segítségkérő levelével megkereste Orbán Viktor miniszterelnök urat, amelyre megbízásából a Levelezési Osztály válaszol. Őszinte megértéssel és együttérzéssel olvastuk sorait, melyekben egyéni élethelyzetét osztotta meg velünk” – írják, majd felhívják a figyelmet arra, hogy a vonatkozó „kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik”.

De a záró akkord a leginkább fideszes:

„Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!”

Legalább nem azt írták, hogy bocs, de Gyurcsány a hibás, nem segítünk. Mondjuk ezt napi szinten tolják a kilakoltatásra várók arcába, csak nem névre szólóan.

Még mindig 2019-ben járunk, a Magyar Telekom jelezte, hogy elküld 450 munkavállalót. Magyarország Kormánya és a Magyar Telekom Nyrt. 2014. február 21-én stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek, ez azonban nem jelentett védelmet a magyar dolgozók számára.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője akkor ezzel kapcsolatban tett fel írásbeli kérdést Orbán Viktornak, mert arra volt ugyanis kíváncsi, hogy az aláírt stratégiai együttműködési megállapodás megkötése óta Magyarország Kormánya összegszerűen mennyi állami támogatást biztosított a Magyar Telekom Nyrt. számára, és utóbbi ebből hány új munkahelyet létesített hazánkban. Valamint, hogy amennyiben a cégcsoportnál valóban leépítésre kerül sor, az milyen mértékben érinti a már kifizetett állami támogatást.

Schanda Tamás államtitkár válaszolt:

"Bízunk benne, hogy az érintett szakemberek hamar megtalálják új munkahelyüket. Sok szerencsét nekik az álláskereséshez"

Orbán Viktor a járvány idején is mély együttérzéséről adott tanúbizonyságot, mikor 

a járványkórházba került betegnek azt mondta: "Sok szerencsét!"

Szóval ő az, aki majd felszámolja hazánkban a szegénységet. 10 év után, mert az kevés volt hozzá.